BUDIMO SVOJI, POŠTUJMO TRADICIJU!

Objavljeno: 29. 04. 2015.


PODIJELI:

hssobž

HSS je najstarija i najpoznatija hrvatska politička stranka koja u proteklih 110 godina ima  u središtu svog političkog rada borbu za bolji život hrvatskog seljaka i hrvatskog sela.

Za HSS je poljoprivreda strateška djelatnost koja je važna za nacionalnu sigurnost.

Za HSS je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osnovni čimbenik i nositelj razvoja hrvatske poljoprivrede.

Za HSS je seoski  prostor je jedno od najvećih prirodnih, društvenih  i kulturnih bogatstava Republike Hrvatske koji danas čini 91% površine, a na kojem živi 75% ukupnoga hrvatskog stanovništva.

HSS drži da je sada posljednja prilika da se u novim uvjetima članstva Republike Hrvatske u EU  neuspješan hrvatski model razvoja poljoprivrede i sela koji se provodio u slobodnoj i neovisnoj RH, a kojega se još može nazvati i „Feudalni model“ ili „Tahi model“ napusti i zamjeni modelom razvoja obiteljske poljoprivrede.

Dosadašnji model je u dvadesetak godina uspio razviti 0,5% ukupnog broja poljoprivrednih gospodarstava (900 gospodarstava) koji koriste 1/3 ukupnih proizvodnih resursa, isto toliko i ukupnih poljoprivrednih potpora. Istodobno 90% poljoprivrednih gospodarstava koja su uglavnom OPG-i koristi i 1/3 proizvodnih resursa i 1/4 ukupnih potpora.

HSS drži da je Hrvatskoj potrebna učinkovita i održiva poljoprivreda koja u atraktivnom i održivom seoskom  prostoru doprinosi njegovom uravnoteženijem razvoju.

HSS je odlučan da u to svrhu Hrvatska treba ostvariti dva temeljna cilja:

1. Proizvodnja dovoljnih količina kvalitetnih i zdravstveno ispravnih (sigurnih) poljoprivrednih proizvoda u skladu sa zahtjevima potrošača i mogućnostima proizvođača poljoprivrednih proizvoda i

2. Kvalitetni uvjeti za život, rad i zapošljavanje u seoskim područjima.

HSS je prva hrvatska politilička stranka koja je izradila, donijela na Glavnoj skupštini i javno objavila na svojoj službenoj mrežnoj stranici www.hss.hr svoj Izborni program za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i selu pod nazivom „ Obiteljska poljoprivreda za bolju i bogatiju Hrvatsku“.

HSS poručuje svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim državjanima da samo s  ljubavlju i suradnjom uz puno rada i odricanja možemo izgraditi bolju i bogatiju našu Domovinu.

Nama Slavoncima je uz Domovinu Hrvatsku uvijek na prvom mjestu naša Slavonija.

Nauk braće Radić je u temeljima svake hrvatske političke stranke, svakog ozbiljnijeg hrvatskog političara. Držimo da smo i zbog toga svi pozvani na suradnju i rad za boljitak naše Domovinu.

Posebno pozivamo sve političare u našoj Slavoniji da se ujedinimo na ideji bržeg razvoja poljoprivrede i sela i ukupnog razvoja naše Slavonije.

Svi slavonski političari koji dijele naše vrijednosti i zajedničke ciljeve imaju našu podršku i otvoren poziv na suradnju.

 

                                                            Predsjednik HSS-a OBŽ

                                                               Zvonko Pongrac