ČIJI JE DANAS INTERES UVJERAVATI GRAĐANE ĐAKOVA DA ĆE NAKON 60 GODINA USPJEŠNOG I POZITIVNOG POSLOVANJA LJEKARNE ODJEDNOM POSTATI GUBITAŠI?

Objavljeno: 13. 03. 2015.


PODIJELI:

SDPLJEKARNE

Zbog sve izraženijeg nezadovoljstva građana Đakova odukom Županijske skupštine OBŽ o pripajanju Zdravstvene ustanove "Ljekarne Đakovo" ljekarnama Osijek, GO SDP Đakovo još jednom najoštrije osuđuje takvu odluku.

Podsjećamo da smo prvi ukazali na političku namjeru HDSSB-a i njihovih satelita te prije šest mjeseci zatražili raspravu u Gradskom vijeću grada Đakova s prijedlogom da grad Đakovo preuzme osnivačka prav Zdravstvene ustanove "Ljekarne Đakovo". Bio je to jedini način da ova ustanova ostane Đakovačka. Na žalost, naš prijedlog je odbijen, a danas se suočavamo s posljedicama podaničke politike gradonačelnika Vinkovića i dražesnih mu partnera u Gradskom vijeću

Prilikom donošenja ove Odluke i na Županijskoj skupštini vijećnici SDP-a su također izrazili svoj negativan stav te prilikom izglasavanja napustili Skupštinu.

Jednako tako još jednom upozoravamo da su prilikom donošenja Odluke o pripajanju Zdravstvenih ustanova Ljekarna Đakovo i Ljekarna Beli Manastir Zdravstvenoj ustanovi Ljekarna Osijek, prekršena radnička prava i Zakon o radu  koji govori o obvezi poslodavca da se prije donošenja važnih odluka mora savjetovati s radničkim vijećem o namjeravanoj odluci. Ne zaslužuju li djelatnici koji svoj posao odrađuju profesionalno i odgovorno, u smjenama i dežurstvima da se uvaži i njihov stav? Zar smo zaboravili da su ljekarne i u vrijeme Domovinskog rata radile bez prekida i pružale pomoć građanima?

Čiji je danas interes uvjeravati građane Đakova da će nakon 60 godina uspješnog i pozitivnog poslovanja ljekarne odjednom postati gubitaši?

 

Kriju li se možda iza svega kakve druge namjere i apetiti…???

 

Gradska organizacija SDP-a Đakovo