ĐAKOVAČKI REZOVI I ASTRONOMSKO DRUŠTVO ORION ORGANIZIRALI RADIONICU PROMATRANJA NOĆNOG NEBA

Objavljeno: 23. 09. 2015.


PODIJELI:

radionica 1

U organizaciji udruga Đakovački rezovi i Astronomsko društvo Orion, sinoć je u Đakovu održano promatranje noćnog neba teleskopom.

Kako je riječ o popularnoj “astronomiji sa pješačke staze”, promatrali smo iz centra Đakova, Zemljin prirodni satelit – Mjesec.

radionica 2Promatranje Mjeseca privuklo je velik broj Đakovčanki i Đakovčana, posebno najmlađih kojima je ovo bio prvi susret sa teleskopom i promatranjem mjesečevih kratera, ali i koji su imali brojna pitanja vezana uz Svemir.

Promatranje je održano radi popularizacije astronomije i znanosti uopće. Nadamo se da ste uživali, mi jesmo!i radionice kako bi svima približili ovaj dio znanosti. Kada se u Astronomskom društvu sakupi dovoljan broj zainteresiranih, ovakve radionice ćemo organizirati i izvan grada, gdje nam svjetlosno zagađenje neće smetati prilikom promatranja planeta našeg Sunčevog sustava, kao i udaljenih maglica i galaksija, pri čemu možemo sudjelovati sa fotoaparatima u astrofotografiji. Do idućeg promatranja i radionice – lijep pozdrav svima, a posebice budućim astronomima! Mnogo vedrih noći želi vam svima AD ORION!

Đakovački rezovi i Astronomsko društvo Orion

 

.