Đakovo: Prosvjed roditelja – Ana Petrović: Djecu nećemo voditi u školu dok nam se ministrica službeno ne obrati

Objavljeno: 04. 09. 2017.


PODIJELI:
Nakon što je Ministarstvo obrazovanja odlučilo je djeci s posebnim potrebama smanjiti naknadu za individiualni prijevoz do škole i natrag, u znak prosvjeda roditelji su odlučili da djecu neće slati u školu. Tako su se umjesto na nastavi, djeca s roditeljima zajednički našla na đakovačkom Korzu.

Mirjana Žuljević: “Najveći razlozi, odnosno kap koja je prelila čašu je ta da smo do sada dobivali četiri puta plačeni putni trošak (za put kada djecu roditelji dovezu u školu od kuće, i za put kada djecu vrate iz škole kući). Od svibnja su nam umanjili troškove u pola. Oni hoće da mi djecu dovezemo u školu i ostanemo pred školom. Da li može bilo koji roditelj dovesti dijete u školu i ostati pred školom čekati dok nastava ne završi.
Dva tjedna smo se za ovo pripremali, i sada nećemo odustati, dok ne dobijemo službeno objavu da će to biti riješeno.”

Ana Petrović: “Ministrica je putem ministarstva objavila čestitku povodom nove školske godine, poželjela je sretan polazak u školu, međutim nama se nije obratila. 
Rekla je u petak da će hitno mijenjati odluku, međutim mi do danas odluku nismo dobili.
Čekamo službeno priopćenje ministarstva, i sljedeće dane djecu nećemo voditi u školu dok se ministrica službeno ne obrati.” – prenosi između ostalog u video prilogu 24 sata.