Đakovo: Roditelji djece s posebnim potrebama kreću u mirni prosvjed

Objavljeno: 29. 08. 2017.


PODIJELI:

Roditelji djece s teškoćama u razvoju koja pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine Osnovne škole Vladmira Nazora u Đakovu zbog znatnog smanjenja naknade za putni trošak planiraju organizirati mirni prosvjed i djecu ne dovoziti u školu dok se, kako kažu, ta nepravda ne ispravi.

Roditelji će prvog dana nastave, u ponedjeljak, 4. rujna, održati mirni prosvjed na gradskom korzu u vrijeme kada bi djeca prvi put u školskoj godini 2017./18. trebala sjesti u svoje klupe, odnosno od osam sati u jutro.

“Krećemo u mirni prosvjed zbog drastičnog smanjenja putnog troška. Po čemu se djeca s teškoćama razlikuju od djece koja pohađaju redovitu nastavu i imaju besplatne autobusne karte?! Mi želimo ista prava kao oni! Djecu nećemo dovoditi u školu do ispunjenja naših zahtjeva. Lokaciju nam je odobrilo Gradsko poglavarstvo, a nadležni je MUP obaviješten! Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže, daju nam podršku i time pokažu da im je stalo do malenih, očito zaboravljenih od naših državnih dužnosnika!” – piše između ostalog Glas Slavonije.