Demokratski HSS i službeno na političkoj sceni Hrvatske

Objavljeno: 19. 03. 2021.


PODIJELI:

Ministarstvo pravosuđa i uprave i službeno je upisalo u registar stranaka Demokratski HSS kao političku stranku, odnosno prihvatilo zaključke s osnivačke skupštine koja je održana krajem siječnja u Koprivničkom Ivancu. Nakon rješenja Ministarstva aktivirali smo rad u svim županijama u RH, pa tako i u Osječko-baranjskoj županiji na osnivanju graskih i općinskih ogranaka.

Demokratski HSS okuplja dobro poznate, bivše članove HSS-a koji su tu stranku napustili nakon dobro poznatih neslaganja s aktualnim vodstvom o političkim smjernicama i načinu vođenja te stranke.

Iako se D HSS tek ustrojava i unatoč brojnim opstrukcijama na terenu, aktivno se pripremamo za lokalne izbore i u tijeku su pregovori sa strankama našeg političkog svjetonazora.

Podsjetimo, za predsjednika Demokratskog HSS-a na državnoj razini izabran je Mateo Ivanac, jedan od potpredsjednika je naš Slavonac i dugogodišnji načelnik općine Magadenovac Stjepan Živković, dok su iz Osječko-baranjske županije u stranačka tijela izabrani slijedeći: član Predsjedništva Mile Kaselj, te četiri birana člana Glavnog odbora: Hrvoje Glavačević, Darko Belir, Alen Lordan i Zlatko Novak,  te član Nadzornog odbora Vlatko Radojković  i Suda časti Ivana Andrić Glavačević.                                                                                                                                      

Demokratski HSS fokusirao se na promoviranje znanja i rada kako bi se sveukupno djelovanje podiglo na najvišu razinu. Umjesto laži i obećanja mladima želimo pružiti priliku i osigurati uvjete za život dostojan čovjeka. Vratiti im samopouzdanje kako bi vidjeli budućnost u našoj političkoj obitelji i u Republici Hrvatskoj.

Do početka lokalnih izbora, na naprijed navedenim osnovama provest ćemo stranačku konsolidaciju, a potom pokrenuti izborne procese na svim razinama.

U Demokratskom HSS-u vjerujemo da će nas glasači prepoznati u svojim sredinama kao vrijednu političku opciju što znači i bolje rezultate na lokalnim izborima od dosadašnjih.

Sve istinske poštovatelje ideje braće Radić pozivamo da nam se pridruže i za zajedno politički djelujemo za dobrobit hrvatskog naroda i Domovine Hrvatske.

ZA DEMOKRATSKI HSS 

     Zvonko Pongrac