DHSS OBŽ: Podrška mladim liječnicima – označimo kraj slijepom posluhu i šutnji

Objavljeno: 27. 09. 2022.


PODIJELI:
Prosvjed mladih liječnika održan je pod parolom “Izliječimo zdravstvo zajedno”, a Inicijativa mladih liječnika Hrvatske okuplja specijalizante i mlade specijaliste nezadovoljne sadašnjim stanjem hrvatskog zdravstvenog sustava.
 
Mladi, obrazovani i energični ljudi poslali su još važniju poruku: ‘Mnogi su odustali od borbe i napustili Hrvatsku. Mi nećemo!‘
 
Vjerujemo da će ustrajati, a mi svi im u tome moramo pomoći – da ne odustanu od slobode vlastitog mišljenja jer slijepi posluh i šutnja aširili su krila korupciji, pljački i svim oblicima devijantnog ponašanja. Zašto smo nezadovoljni, zašto smo sve siromašniji i zašto polako odustajemo od normalnog života? Zato što šutimo, a bahatim i beskrupuloznim slugama koji glume gospodare širom otvaramo put.
 
I da podsjetimo koji su zahtjevi: reforma sustava u svrhu poboljšanja statusa pacijenata i liječnika, iniciranje pregovora oko liječničkih prava, reforma specijalističkog usavršavanja te izmjena uredba o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, priopćili su iz DHSS OBŽ.