Direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš: Fiksni dio cijene vode povećat će se za 6 kuna

Objavljeno: 27. 04. 2018.


PODIJELI:

Danas je održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Đakova, a kao što smo već navikli najzanimljiviji dio za javnost je aktualni sat. Kako nas vijećnici ni ovoga puta nisu iznevjerili, putem DjakovoTV mogli smo sve to i popratiti, a nekoliko zanimljivijih pitanja/odgovora izdvajamo.

 

DIREKTOR VODOVODA: FIKSNI DIO VODE POVEĆAT ĆE SE ZA 6 KUNA
Tako smo između ostalog dobili potvrdu od direktora Đakovačkog vodovoda Ivana Kočiša da ćemo vodu ubuduće plaćati 6 kuna više.

Ivan Kočiš, direktor Đakovačkog vodovoda:
“Što se tiče cijene fiksnog dijela vode, povećat će se za 6 kuna.
Razlog je što smo zatekli 4 500 nebaždarenih vodomjera, znači kojima je istekao baždar. Inspektor je iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo bio ovaj tjedan, podnesena je prijava protiv Đakovačkog vodovoda, iz razloga što nismo to uspjeli napraviti u ovih par mjeseci. 
Razlog za povećanje već je to dovoljno.
Ima još drugih razloga, ali ovo je jedan od većih.”

VINKOVIĆ: SVI PRELAZIMO U RIZNICU ZAGREBAČKE BANKE – MANDARIĆ: GRAD BANKU PROMIJENIO NIJE
Bivši gradonačelnik Zoran Vinković između ostalog pitao je, da li gotovo svi gradski računi “prelaze u riznicu Zagrebačke banke”.

Zoran Vinković:
“Nova uprava Đakovačkog vodovoda je donijela odluku da seli svoj račun u Zagrebačku banku, to će se najvjerojatnije odnositi i na sredstva, oko 35 milijuna eura, za Aglomeraciju, kao i sve uplatnice građana Grada Đakova, korisnika Đakovačkog vodovoda. 
Moje pitanje glasi gospodine gradonačelniče, da li je to vezano za vaš aneks ugovora u Zagrebačkoj banci, gdje se možete vratiti nakon isteka mandata, na svoje radno mjesto. Da li će se to odnositi i na ustanove Grada Đakova, kao i na Dječji vrtić Đakovo, gdje ćemo svi zajedno prijeći u riznicu Zagrebačke banke. 
Mislim da je ovo prije svega jedan, očigledno, sukob interesa.”

Gradonačelnik Marin Mandarić:
“Koliko ja znam Vodovod je vodio razgovore sa više banaka, odabrao je, za koga je smatrao da je najpovoljnije.
Što se tiče aneksa, ja nemam nikakav aneks sa Zagrebačkom bankom osobno sklopljen. Tako da ne znam tu, što bih vam odgovarao i prilagao svoje anekse.
Što se tiče financijskog poslovanja Grada, tvrtki i ustanova sa bankama, mi banku promijenili nismo. Uveli smo internet bankarstvo, da ne moramo u 21. stoljeću pisati virmane, time smo uštedjeli gradskom proračunu minimalno 10 000 kuna mjesečno.”

Cijelu 6. sjednicu Gradskog vijeća pogledajte na DjakovoTV.