Domagoj Mikulić objavio kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Osijek

Objavljeno: 08. 11. 2017.


PODIJELI:

Sinoć je, u prostorijama HDZ-a u Osijeku svoju kandidaturu za predstojeće unutarstranačke izbore za prvog čovjeka grada Osijeka istaknuo Domagoj Mikulić. Mikulić je tridesetogodišnji saborski zastupnik, po zanimanju inženjer agroekonomike i član HDZ-a od svoje 16 godine. Obnašao je brojne stranačke dužnosti, počevši s funkcijom predsjednika temeljnog ogranka Retfala, zatim predsjednika Županijske Mladeži HDZ-a i međunarodnog tajnika nacionalne Mladeži. Danas je tajnik Županijskog HDZ-a, predsjednik županijske mladeži  i saborski zastupnik.

Pred stranačkim je kolegama obrazložio razloge svoje kandidature napominjući kako je do sada uz stranačke funkcije radio i kao regionalni asistent EU zastupnika, a sve je dosadašnje stranačke dužnosti obnašao časno i to mu, kaže Mikulić, daje legitimitet da zatraži povjerenje članstva te da u iduće tri godine vodi gradsku organizaciju HDZ-a u Osijeku. 

„Politika je oduvijek bila dio mog života, a prošao sam sve faze političkog djelovanja od „lijepljenja plakata“, vođenja TO, vođenja kampanja i sve do najodgovornijih političkih funkcija. S pravom mogu reći kako sam istinsko dijete HDZ-a. Prije tri godine s Ivanom Anušićem krenuli smo u jedan projekt, projekt boljeg HDZ-a. Bio je to trnovit put koji nas je sve dosta naučio. Princip na koji smo djelovali je vrlo jednostavan, postavili smo cilj i odredili viziju i misiju. Jednako tako mislim i sada funkcionirati. Moja vizija HDZ-a u Osijeku je pobjednički HDZ i od trenutka kada pobijedim na unutarstranačkim izborima  primarni cilj će mi biti apsolutna konsolidacija stranke, stvaranje stabilnog sustava koji za zadatak ima profiliranje jasne politike HDZ-a u Osijeku i ljudi koji bi će biti nositelji tih politika.“ – kazao je Mikulić.

Mikulić ima potporu predsjednika županijskog HDZ-a i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te sudeći po odazivu HDZ-ovog članstva na njegovo predstavljanje, i  dobrog djela stranačkih organizacija u Osijeku.


„Kada sam prije tri i pol godine došao na čelo županijskog HDZ-a, stranka se nalazila u vrlo sličnoj situaciji u kojoj je danas gradski HDZ. Unatoč sumnjama mnogih,  na županijskoj smo razini postigli stabilnost  danas je HDZ perspektivna stranka koja vodi ovu županiju. Domagoj Mikulić je otpočetka dijelio moju viziju, dijete je HDZ-a i ono što je najvažnije, kandidat za predsjednika koji je spreman graditi stabilan HDZ koji će na idućim lokalnim izborima preuzeti odgovornost za grad Osijek.“ – kazao je župan Anušić obrazlažući razloge zbog kojih na čelu gradskog HDZ-a vidi upravo Mikulića.

HDZ je u Osječko-baranjskoj županiji od dolaska Anušića na mjesto predsjednika izašao kao pobjednik sa svih izbora, od predsjedničkih, parlamentarnih do lokalnih. Isti će niz nastaviti i na unutarstranačkim, siguran je Mikulić te dodaje kako je ovo prilika da godinama razjedinjeni HDZ u najvećem slavonskom gradu napokon postane generator pozitivne politike i razvojnih projekata.

„Bit ću predsjednik koji će znati braniti interes HDZ-a u Osijeku, gradu koji do sada nikada nije dao povjerenje kandidatu HDZ-a. Transparentnim radom, marljivošću, poštenom političkom borbom i angažmanom svih vas možemo ostvariti dugu težnju. Svatko tko se vidi u ovakvom HDZ-u je dobrodošao u nastavku jedne pobjedničke priče.“ – istaknuo je Mikulić dodajući kako ga unatoč saborskom mandatu obitelj veže za Osijek. Naime, nedavno je postao otac sinčića.

Unutarstranački izbori u osječkom HDZ-u održat će se 3. prosinca ove godine, a tijekom idućih tjedana Mikulić je najavio obilazak temeljnih ogranaka i razgovore s članstvom pred kojima će predstaviti viziju stabilnosti HDZ-a u gradu Osijeku.