Dostava očitanja brojila

Objavljeno: 04. 09. 2017.


PODIJELI:
Zbog promjene naknade za obnovljive izvore energije i visokoučinkovitu kogeneraciju, od 1. rujna 2017. godine, HEP-Operator distribucijskog sustava procijenit će stanje brojila električne energije na taj datum.Procijenjena stanja dostavit će se opskrbljivaču električne energije za potrebe razgraničenja i obračuna starog i novog iznosa naknade. 

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 31. kolovoza 2017. godine (NN 87/2017), promijenjen je iznos naknade za obnovljive izvore energije i visokoučinkovitu kogeneraciju, a novi iznos naknade primjenjuje se od 1. rujna 2017. godine – stoji u obavijesti HEP-a.

HEP-Operator distribucijskog sustava procijenit će stanje potrošnje kupaca električne energije – kategorije kućanstva, na dan 1. rujna 2017. godine, osim kod kupaca koji su na rasporedu za redovno polugodišnje očitanje brojila i kupaca s naprednim brojilima koja se očitavaju daljinski svakog mjeseca. Kupci koji ne žele da im se procijeni stanje potrošnje, mogu očitati svoja brojila i očitano stanje do 10. rujna 2017. godine dostaviti na jedan od sljedećih načina:

  • na besplatni telefon 0800-0555
  • putem web stranice: Dostava očitanja
  • osobno u svom distribucijskom području.