DRAŽESNI PRORAČUN ZA DRAŽESNU PROPAST

Objavljeno: 28. 11. 2014.


PODIJELI:

GVGĐ

Na jučer održanoj 13. sjednici Gradskog vijeća grada Đakova, SDP-ovi vijećnici nisu podržali proračun za 2015. godinu.

Neambiciozni proračun od 59,8 milijuna kuna samo potvrđuje naše tvrdnje o nesposobnosti i nezainteresiranosti Dražesne koalicije, a tobožnje teze o "štedljivom" proračunu samo su paravan i traženje alibija za nerad. Dakle, ovakvim odnosom gradske vlasti, u sljedećoj godini možemo očekivati nastavak potonuća Grada i kraj svih nadanja da će se nešto promijeniti na bolje.

Očigledno je da Vinkovića i njegovog bahatog potrčka Soldu ne zanima što mladi napuštaju Grad, što nema radnih mjesta što nema budućnosti…

Usporedbe radi, gradovi veličine Đakova, poput Čakovca i Koprivnice imaju trostruko veći proračun i kreće se oko 160 milijuna kuna.

Zato za razliku od Čakovca i Koprivnice u Đakovu niti sljedeće godine neće biti besplatnih udžbenika za osnovce, ali ćemo zato i dalje imati višu cijenu odvoza komunalnog otpada  od spomenutih gradova, a profitabilne ljekarne prepustiti Osijeku.

Razvoj, gospodarstvo, investicije, projekti su termini koji su smiješnoj i nesposobnoj gradskoj vlasti strani i nepoznati.

Zato, bušari zadovoljno trljaju ruke…

Gradska organizacija SDP-a Đakovo