DVD ŠIROKO POLJE U POSJETU PRIJATELJIMA U AUSTRIJI

Objavljeno: 25. 08. 2014.


PODIJELI:

posjet austriji

Članovi DVD-a Široko Polje u petak (22. kolovoza) bili su u posjetu prijateljima iz Grosswilfersdorfa, odnosno tamošnjem DVD-u povodom 130 godina vatrogastva u Grosswilfersdorfu.

Sama proslava trajala je dva dana. Za Širokopoljčane je u subotu organiziran posjet termalnom odmaralištu i farmi krava, dok je popodne održana pokazna vježba sa svečanim postrojavanjem okolnih DVD-ova i podjela zahvalnica. Nedjeljna svečanost počela je svečanim postrojavanjem ispred sportskog stadiona  i povorkom ulicama do sjedišta DVD-a.

U svečanom šatoru održana je misa koju je predvodio velečasni Dragan rodom iz Uskoplja, koji je na svećeničkoj službi u Grosswilfersdorfu. Pozdravnom riječi među ostalima obratio se i predsjednik širokopoljačkih vatrogasaca Pavo Kovačević koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio domaćinu na izuzetno toplom prijemu i uručio zapovjedniku DVD-a Grosswilfersdorfa izrađeno burence sa slavonskom šljivovicom.

Nakon povratka članovi DVD-a Široko Polje posebno nešto žele naglasiti.

"Kao i svaki puta do sada bili smo gosti kod gosp. Zvonka Šekerije i njegove obitelji. Ne možemo naći riječi kojima bi zahvalili za sve što su nam pružili od samog dolaska do odlaska. Njemu i njegovoj obitelji za sve jedno veliko HVALA."

Ivan Mandić