DVIJE GODINE VAŠARA TAŠTINE

Objavljeno: 18. 05. 2015.


PODIJELI:

matkovtomic

Dvije godine vlasti Dražesne koalicije koja je počela kao HDSSB-HDZ, a sada je mješavina HDSSB-a i onoga što je ostalo od glasnih stranaka i kandidata za gradonačelnike, HDZ-ovog Jasenka Ivanetića i Laburistice Sanje Katić, donijelo je jedno veliko ništa.

Kruna njihove dvogodišnje vladavine je vašar u Piškorevcima koji je okupio više izlagača nego posjetitelja, a predstavljali su ga kao temelj gospodarskog zamaha Đakova. Studenti prve godine ekonomije znaju da to ne može biti pokretač. Znaju to čak i osnovci, ali dvojcu Vinković-Soldo to je vrhunac ekonomskih znanja. Njihova taština i nesposobnost Đakovo guraju u propast.

U kampanji smo ih zvali Copy-paste koalicija – sada je još lošije. Njihova bezidejnost i nesposobnost dovela je Đakovo na dno ljestvica povlačenja bespovratnih sredstava. Time je Grad u dvije godine izgubio potencijalnih 150 milijuna kuna. Njihov je nerad vidljiv u Gradu i kad se osvrnemo oko sebe. Ništa u dvije godine. Osim što su podigli cijenu odvoza otpada 60% i prepustili Ljekarne Đakovo Osijeku. To je najveći uspjeh dvojca taštine. Uz dobro poznato uhljebljivanje vijećnika i članova njihovih obitelji, bez natječaja naravno. A onda, s ciljem skretanja pozornosti, pokušavaju lažima i obmanama optužiti druge za ono što oni rade. Vjerujemo da će institucije države uskoro o tome reći neku riječ.

I u tom našem vašaru taštine dominira Hobotnica. Goran Soldo. Vrijeme je da se time pozabave nadležne službe progona. Glava Hobotnice Soldo kao predsjednik Gradskog vijeća dirigira s dva lokalna medija. Radio Đakovo i Novi radio su pod njegovim nadzorom. Osim što je zet vlasnice Radio Đakova, vlasnika Novog radija, svoga kuma Milu Kaselja, Soldo kao predsjednik Nadzornog odbora Univerzala imenuje direktorom iste firme. Samo 10 dana kasnije, Mile Kaselj Gorana Soldu imenuje za svoga savjetnika. Na plaćicu o teret građana Đakova. A gradonačelnik već mjesecima ne odgovara vijećnicima SDP-a kolika su ukupna primanja predsjednika Vijeća.

Tražimo od vladajućeg HDSSB-a da preuzme odgovornost za Grad i razriješi svih dužnosti Gorana Soldu jer šteta koju on čini Gradu postala je nemjerljiva i nepopravljiva. Od gradonačelnika Vinkovića tražimo da prestane praviti vašar od Grada. Kako je nedavno počeo pozivati na sječu glava onih koji ne rade, a kako bi pokazao da je ozbiljan gradonačelnik kojemu je stalo do grada koji vodi, sječa glava bi trebala krenuti od onih koji su u zadnje dvije godine radi vlastitih interesa upropastili ovaj Grad. Neka smijeni najodgovornijeg za to sa funkcije predsjednika Gradskog vijeća, sa funkcije predsjednika Nadzornog odbora Univerzala i naravno s mjesta savjetnika direktora Univerzala Gorana Soldu.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo,

Damir Tomić