Dvije oporbe u Đakovu – Sanja Bježančević: Gospođa Mandić želi tu poziciju za sebe i tu je sav problem – Ankica Mandić: Ako imate imalo morala onda će te lijepo reći, ja ne želim biti potpredsjednica u ime opozicije

Objavljeno: 23. 11. 2017.


PODIJELI:

U emisiji “Izravno” Radija Đakova gostovale su vijećnica SDP-a i potpredsjednica GV Sanja Bježančević i vijećnica HNS-a Ankica Mandić. Tema, sve veći kamen spoticanja novih postizbornih odnosa u Gradu: TKO JE OPORBA U ĐAKOVU?
Prenosimo nekoliko zanimljivijih odgovora, dok emisiju “Izravno” možete poslušati u cijelosti OVDJE.

Dakle, TKO JE OPORBA U ĐAKOVU?

Sanja Bježančević:

Ja mogu pričati u ime SDP-a, nisam nikada pričala u ime drugih, niti ću danas. Ali mi je nevjerojatno, da mi već nekoliko mjeseci svjedočimo o tome, da nekakve druge stranke žele odrediti SDP.
SDP je sasvim sigurno opozicija, opozicija i ostajemo.

Razumijem potpuno da vas bole pozicije koje ste izgubili. Vi ste na tom sastanku meni rekli da ste nezadovoljni što sam isključivo imenom i prezimenom to ja.

Vi želite tu poziciju za sebe i tu je sav problem.

 

 

Ankica Mandić:

Želim skraćeno rečeno, politiku čistih ruku. Politika čistih ruku znači da opoziciju biraju opozicijski vijećnici, naravno uz potporu vladajućih.
Ako je politika čistih ruku onda opozicija daje svog potpredsjednika, daje dio ljudi u odbore, povjerenstva, naravno shodno izbornom rezultatu.

Mislim da SDP nije oporba.  
Mislim da se SDP zajedno sa HDZ-om, pred završnicu lokalnih izbora, neke stvari su se dogovorili. Po meni, donesen je takav dogovor da će dobiti potpredsjedničko mjesto, samo vi nama pomozite u završnici izbora.

Da mene netko proziva par mjeseci, da kaže da sam kamen smutnje, odnosno spoticanja u opoziciji, ja bi rekla, evo ja više ne želim biti potpredsjednica. 
Sa dva glas, dva vijećnička mandata, ja to ne želim.

Ako imate morala, ako imate imalo u sebi savjesti, onda će te lijepo reći, ja ne želim biti potpredsjednica u ime opozicije.