FORUM ŽENA I FORUM MLADIH SDP-a ĐAKOVO: ŽELIMO DRUŠTVO TOLERANCIJE I MIRA, NEKA GRADSKA VLAST DJELIMA POKAŽE ODGOVORNOST I NETOLERANTNOST NA NASILJE

Objavljeno: 07. 08. 2015.


PODIJELI:

natpis na zgradi branitelja

Forum žena i Forum mladih SDP-a Đakovo najoštrije osuđuje nasilničko ponašanje i vandalizam usmjerene protiv članova Gradske organizacije SDP-a Đakovo.

Premlaćivanje člana Foruma mladih SDP-a Đakovo kukavički je čin i klasičan primjer zastrašivanja kojemu nije mjesto u niti jednoj sferi društva. Danas je to član stranke, a sutra može biti netko drugi. Vaš prijatelj, poznanik ili dijete. Danas hrvatskom branitelju, koji je 1.300 dana branio Domovinu, na obiteljskoj kući pišu da je “četnik”. Sutra to može biti na Vašoj kući. Na kući Vašeg roditelja ili poznanika.

Zalažemo se za društvo tolerancije i mira, argumentiranu komunikaciju i zrelo tolerantno ponašanje.

Dužni smo reagirati kako se slični događaji ne bi ponavljali u budućnosti niti u jednoj sredini u Hrvatskoj. Upućujemo jedinstvenu i punu podršku svim članovima koji mjesecima prolaze strašne napade, kao i njihovim obiteljima i bližnjima i pozivamo gradsku vlast da napokon pokaže odgovornost i netolerantnost na nasilje. Djelima, a ne riječima i demagogijom.

Forum žena i Forum mladih SDP-a Đakovo