Forum žena i Forum seniora SDP-a Đakovo povodom Međunarodnog dana starijih osoba pozivaju novu gradsku vlast da počne sustavno brinuti o građanima treće životne dobi na području grada i prigradskih naselja

Objavljeno: 28. 09. 2017.


PODIJELI:

U nedjelju se obilježava Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda s ciljem osiguravanja životne sredine prilagodljive potrebama stanovnika treće životne dobi.

 

Kao uvjerljivo najveći, ali ne i jedini problem osoba treće životne dobi navodi se socijalni položaj. Zato je naša odgovornost osigurati ispunjenje osnovnih životnih i društvenih potreba naših najstarijih i ne dopustiti njihovu marginalizaciju.

Činjenica je isto tako i da sustav ne pruža potporu članovima obitelji koji brinu o svojim starijima, često i bolesnima, što znači da su nerijetko prepušteni brizi nestručnih osoba. Osobe starije životne dobi, koje su još uvijek radno sposobne, posebno su izložene diskriminaciji pri zapošljavanju, ali i u pristupu zdravstvenoj zaštiti.

Položaj starijih osoba u Hrvatskoj bio bi u određenoj mjeri poboljšan kada bi se poradilo na njihovoj informiranosti. Prvi korak možemo napraviti sami u našoj lokalnoj zajednici i ovo je prijedlog i poziv novoj gradskoj vlasti da počne sustavno brinuti o građanima treće životne dobi u našem Gradu.

Kao znak podrške našim sugrađanima treće životne dobi, Forum žena i Forum seniora SDP-a Đakovo u subotu 30. rujna u 10 sati na gradskom Korzu dijeliti će jabuke i poslušati sve vaše prijedlog kojima zajedno možemo poboljšati njihov položaj. U konačnici, to su naši roditelji, djedovi, bake, susjedi… 

 

Forum žena i Forum seniora SDP-a Đakovo