FORUM ŽENA SDP-a POVODOM SVJETSKOG DANA SOCIJALNE PRAVDE: SOCIJALNA PRAVA U NAŠEM GRADU UGROŽENIJA SU NEGO IKADA RANIJE, NADAMO SE DA ĆE GRADSKA VLAST NA PRINCIPIMA POŠTENJA I JEDNAKOSTI PORADITI NA OSIGURANJU SOCIJALNE PRAVDE ZA SVE GRAĐANE

Objavljeno: 19. 02. 2016.


PODIJELI:

SDPSOCPRAVA

Opća skupština UN-a na svom zasjedanju 2007. godine prepoznala je potrebu ujedinjavanja međunarodne zajednice kako bi se osigurale jednake mogućnosti za sve, što uključuje i pristup blagostanju i pravdi pa je tim povodom 20. veljače proglasila Svjetskim danom socijalne pravde.

Svrha obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde je preuzimanje odgovornosti i stvaranje društva za sve. Kako bi se ostvarili ciljevi proglašenja Svjetskog dana socijalne pravde potrebno je napraviti plan aktivnosti na nacionalnoj, međunarodnoj, ali i lokalnoj razini.

Odgovornost je tako na novoj Vladi, ali i gradskoj vlasti u našem Gradu na promicanju zaposlenosti stvaranjem održivog institucionalnog i gospodarskog okružja, razvoju i jačanju mjera socijalne zaštite, promoviranju socijalnog dijaloga te poštivanju temeljnih načela i prava na rad.

Socijalna prava u našem Gradu ugroženija su nego ikada ranije, objektivnim gospodarskim utjecajima na makro razini, ali i lošim gospodarenjem i upravljanjem gradskim proračunom.

Svjetski dan socijalne pravde prilika je da osvijestimo značaj razvoja i pružanja novih socijalnih usluga za ranjive društvene skupine i pojedince u Gradu Đakovu. Nadamo se da gradska vlast ovaj dopis neće shvatiti kao kritiku, već kao poticaj da u svim područjima života našega Grada, na principima poštenja, jednakosti, poštivanja različitosti, pristupu društvene zaštite, kao i primjene ljudskih prava osigura socijalnu pravdu za sve građanke i građane Đakova.

SDFŽ SDP-a Đakovo

 

.