Garavi s tamburama iznenadili grad umjetnika

Objavljeno: 06. 06. 2018.


PODIJELI:
Nakon što su “Četkicom” uspješno “oprali zube” mnogih radijskih postaja, Garavi su objavili novu pjesmu “Da te nisam volio” u izdanju Croatia Recordsa.

Ovaj puta autor pjesme je Alen Jakobović, član benda. Za aranžman je zaslužan Zvonimir Domazet u čijem je studiju (DM audio) pjesma i snimljena. Garavi su vrlo ponosni na suradnju sa Mariom Šulinom (Produkcija Nova) koji je redatelj i ovoga video uratka. Ovo je 9. spot koji potpisuje Šulina i tako su Garavi zasjeli na 1. mjesto u Produkciji Nova po broju snimljenih spotova. I ovaj puta drugom kamerom, fotoaparatom i dronom je upravljao Ivan Bilandžić.

Na put za Grožnjan

Do sada smo Garave navikli kao sporedne uloge u svojim spotovima i uglavnom su pustili glumce da nose spot. Ovaj puta su pustili da prekrasan ambijent  i okoliš Istarskog gradića Grožnjana nosi cijelu priču. Zanimljivo je da su u zadnja dva singla doista spojili Istok i Zapad. Za snimanje Četkice su išli do krajnjeg Istoka, u Ilok, a sada na Zapad u Grožnjan. 

Zašto Grožnjan? 

„Grožnjan je poznat kao grad umjetnika: glazbenika, slikara, kipara… ni sami nismo sigurni jel se mi bavimo glazbom ili ona s nama, ali svakako smatramo da je ovo što radimo umjetnost i uživamo u stvaranju novih pjesama i spotova. Htjeli smo snimiti spot u Grožnjanu i tako dati do znanja koliko volimo ono što radimo, koliko uživamo u tome i koliko nam je stalo do toga da stvaramo svoju glazbu i svoju priču.

Bilo je zanimljivo snimati spot u tako lijepom srednjovjekovnom gradu koji ima bogatu povijest, ali i veliko značenje za sve nas koji se na bilo koji način bavimo umjetnošću. A da je u gradu umjetnika i tambura pronašla svoje mjesto pored svih ostalih glazbenih izričaja pokazale su i reakcije prolaznika koji su pozorno promatrali snimanje spota, fotografirali se s tamburama, zaplesali, a bilo je i onih koji su nas prepoznali i prilazili nam s oduševljenjem što smo se susreli upravo ovdje.“ kažu nam Garavi.

 

Pjesma “Da te nisam volio” je lijepa ljubavna balada začinjena prekrasnim spotom kojoj nećete moći odoliti. 

Garavi nam najavljuju radno ljeto i to ne samo s gažama koje ih čekaju već i dovršetkom albuma koji možemo očekivati ove jeseni. Posljednji album pod nazivom “Sviraj k’o da nema sutra” izdali su 2011. godine u izdanju Croatia Recordsa i s nestrpljenjem iščekujemo novi.