GO SDP-a ĐAKOVO: DOKAZ DA JE NAPAD NAJBOLJA OBRANA. UPRAVA UNIVERZALA SKRIVA PODATKE O DIREKTORSKO-SAVJETNIČKIM PRIMANJIMA I DAVANJIMA LOKALNIM MEDIJIMA. ŠTO SKRIVAJU?

Objavljeno: 17. 09. 2015.


PODIJELI:

tomic

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija, preko servisa imamopravoznati.org, u ime Gradske organizacije SDP-a Đakovo, predsjednik organizacije, dr.sc Damir Tomić, zatražio je informaciju koja se u Gradu taji već gotovo godinu dana. Zatražio je iznos plaće direktora Univerzala i savjetnika direktora te iznose dodataka na plaću.

Zatražio je, temeljem istog Zakona, informaciju postoji li pod kojim uvjetima ugovorna rješenja, odluke, specifikacije, cjenici, ugovori, zakonski, podzakonski akti ili slični dokumenti kojima je definirano oglašavanje aktivnosti Univerzala i uprave Univerzala te članova Nadzornog odbora iste tvrtke, kao i svih jedinica i djelatnosti Univerzala, uključujući i gradski bazen s Radio Đakovom, Glasom Slavonije i Novim radiom.

Zakonski rok za dostavu traženih informacija istekao je, a iznosi 15 dana.

SDP je u nekoliko navrata pokušao doći do spomenutih informacija, primio nebrojeno upita na isto od strane građana koji žele znati koliko ih uprava Univerzala, Kaselj – Soldo košta, ali informacije se sustavno skrivaju.

Nameće se zaključak da dvojac očito nešto krije.

I umjesto brige i opsjednutosti za primanja saborskog zastupnika đakovačkog SDP-a biranog od građana Đakova, koja su transparentna, javno dostupna i jednaka za sve zastupnike u Hrvatskoj, dvojac u Univerzalu bi trebao odgovoriti građanima o svojim primanjima na teret isključivo građana našeg Grada, kao i za brojne propuste i kazne koju su već previše te iste građane koštale i za koje nitko nije odgovarao.

U potpisu: (Šalju) SVI članovi Gradskog odbora SDP-a Đakovo

 

.