Golčinom Mateja Rudničkog Hajduk do tri boda u Ivanovcima

Objavljeno: 18. 03. 2018.


PODIJELI:

U 15. kolu 2. ŽNL Hajduk je po izuzetno hladnom vremenu zasluženo došao do pobjede kod Mladosti u Ivanovcima.

MLADOST: Slavić Josip – Mikloš Zvonimir – Vidović Karlo – Bauer Josip (60. Kos Ivan) – Lovrić Tihomir – Lulić Josip (60. Bašić Danijel) – Andrić Nikola – Lulić Ivan – Išasegi Ivan (75. Bauer Dominik) – Išasegi Mario – Aničić Josip

HAJDUK: Ivić Mario – Blažević Nikola – Blažeković Borna – Bakić Saša – Mandić Igor – Rudnički Matej (89. Džambić Kristijan) – Pitlović Alen – Đambić Stjepan (80. Džambić Josip) – Džambić Nikola (46. Veselinović Matej) – Perak Ante – Ognjenović Ivan

Strijelci: 0:1 (40. minuta) Matej Rudnički

ANIČIĆ PRIJETI HAJDUKU 
Igrači domaće Mladosti i Hajduka odigrali su danas u Ivanovcima po jako hladnom vremenu dobru utakmicu.
Sam početak utakmice domaćin je bolje otvorio. Jako, jako neugodni Josip Aničić u nekoliko navrata opasno je prijetio golu Hajduka.
Već u 3. minuti domaćin je opasno zaprijetio udarcem sa nekih desetak metara iskosa, ali udarac Ivana Lulića zamalo ide pokraj stative.
U 17. minuti Aničić obilazi i Hajdukovog golmana, ali na sreću po goste odlazi previše udesno i pogađa vanjski dio mreže.
Dosta je problema stvarao Aničić obrani Hajduka na početku utakmice.
Hajduk je opasnije zaprijetio u 19 minuti kada je danas odlični Nikola Blažević nabacio na drugu stativu, ali je Nikoli Džambiću falilo nekoliko centimetara visine da ubaci loptu u gol.
Aničić i dalje pravi dosta velike probleme obrani Hajduka, u 21. minuti izmakao je pažnji na polovini igrališta, puca sa 16 metara ali nije to bilo tako jako i precizno pa Mario Ivić bez problema brani udarac.
Kako je igra odmicala obrana Hajduka, danas na čelu s Alenom Pitlovićem, pronašla je način da smiri i zaustavi tog Aničića.

SJAJNA KOPRODUKCIJA NIKOLA BLAŽEVIĆ – MATEJ RUDNIČKI
Minut poslije, na drugoj strani Nikola Džambić je sam pred golmanom Mladosti, potkopana lopta sa desetak metara ipak ne ide u gol.
U obostrano otvorenoj igri Hajduk dolazi prvi u vodstvo.
Sjajan prodor i ubačaj u 16 metara Nikole Blaževića, za još ljepši volej Mateja Rudničkog, lopta odsjeda pod gredu nemoćnog Slavića – za 1:0 Hajduka. Igrala se 40 minuta.

Matej Rudnički, strijelac pobjedničkog gola:
Zaslužena pobjeda, znali smo da će biti teško. Teren izuzetno težak.
Gol gađao?
Naravno, kada onako pogodim što ću drugo reći.
Noga?
Dobro je, samo hematom.

HAJDUK DRUGO POLUVRIJEME POTPUNO NADIGRAO DOMAĆINA
Drugo poluvrijeme Hajduk je već na početku mogao doći do povećanja vodstva. Saša Bakić dokopao se lopte na nekih dvadesetak metara i sjajno je odapeo pod gredu, ali Slavić odličnom reakcijom loptu šalje u korner.
Matej Veselinović zamijenio je drugo poluvrijeme Nikolu Džambića, i odigrao jako dobro svoju dionicu. Tako je u 53. minuti upravo nakon njegova prodora i ubačaja Stjepan Đambić imao veliku priliku , ali udarac sa 3-4 metara Slavić brani.
Opet prijeti Matej Veselinović, iz slobodnog udarca sa 20-ak metara lopta nekoliko centimetara prolazi pokraj stative.
U 60. minuti domaćin je tražio penal, međutim sudac Mario Vuković samo je odmahnuo rukom na proteste zbog navodnog guranja u šesnaestercu Hajduka.
Saša Bakić je i u 63. minuti imao veliku priliku da riješi utakmicu, ali opet lopta neće u gol.
Ako nije uspio Bakić, mogao je to popraviti 5 minuta kasnije Stjepan Đambić, ali i njemu sa desetak metara Slavić brani.
Hajduk je puno bolji drugo poluvrijeme, domaćin kao da nema snage da zaprijeti.
Ipak do kraja je ostalo 1:0.
Ozljeda Mateja Rudničkog na samom kraju utakmice malo je ugasila veselje zbog pobjede, ali na kraju je ustanovljeno da je u pitanju “samo” poveći hematom ispod koljena.