Goran Lagator i Stjepan Đambić strijelci u remiju Hajduka i Radničkog

Objavljeno: 06. 05. 2018.


PODIJELI:

Danas su Hajduk i Radnički iz Viškovaca u Širokom Polju odigrali 1:1, utakmicu 22. kola 2. ŽNL.

 

ŠIROKO POLJE: HAJDUK – RADNIČKI (VIŠKOVCI) 1:1 (0:1)

HAJDUK: Ivić Mario – Blažević Nikola – Blažeković Borna – Ljubić Marko – Rudnički Matej (61. Mandić Igor) – Pitlović Alen (87. Horvat Mario) – Džambić Josip (46. Bakić Saša)  – Perak Ante – Veselinović Matej (85. Džambić Kristijan) – Ognjenović Ivan 

RADNIČKI: Drenjančević Danijel – Ćurić Domagoj (85. Drenjančević Luka) – Bikić Ante (49. Radoš Dražen) – Plavšić Matej (75. Lagator Antonio) – Erceg Marko – Mijakić Marko – Gudelj Ante – Lagator Goran – Horvat Zlatko (87. Kvesić Grgo) – Vragolović Domagoj – Sesar Tibor (64. Marić Josip)

Strijelci: 0:1 Lagator Goran (14.), 1:1 Đambić Stjepan (49.)

HAJDUK NAPADA, GOSTI OPASNO PRIJETE IZ KONTRI
Već u prvoj minuti bilo je burno. Ušao je u šesnaesterac gostiju s lijeve strane Josip Džambić gdje je srušen. Iako se činio očigledan penal, sudac Kovčalija iz Osijeka samo je odmahnuo rukom na proteste Hajdukove klupe i igrača.
Nakon slobodnog udarca Mateja Veselinovića u 11. minuti, opet je na sceni Josip Džambić, ali ovoga puta sa 5-6 metara, potpuno sam nije uspio glavom pospremiti loptu u mrežu.
Hajduk je stisnuo goste na početku, došao do velike prilike u 11. minuti, ali svejedno su gosti u prvom napadu iz kontre poveli golom Gorana Lagatora u 14. minuti.
Hajduk je golom malo poljuljan, uvukla se nesigurnost, što su gosti u još jednoj kontri umalo iskoristili. 
Sam je izašao Zlatko Horvat pred Hajdukovog golmana u 20. minuti, međutim fantastičnom reakcijom Mario Ivić skinuo je zicer centarforu gostiju.
U 24. minuti nakon ubačaja Marka Ljubića Stjepan Đambić zamalo kasni na loptu glavom na 7-8 metara od gola gostiju.
Veliku priliku imao je još jednom Stjepan Đambić u 38. minuti, nakon što je golman Radničkog Drenjančević promašio loptu, ali nakon udarca glavom lopta ne pogađa prazan gol.  

JOŠ JEDAN MAJSTORSKI GOL IZ RADIONICE STJEPANA ĐAMBIĆA
Odmah na početku 2. poluvremena Hajduk je izjednačio.
Na nabačenu loptu iz kornera od Mateja Veselinovića, kao metak je uletio Stjepan Đambić i na prvoj stativi majstorski je skrenuo loptu,tek toliko da završi u golu golmana Drenjančevića.

U 63. minuti zaledio je tribine Domagoj Vragolović, nakon što je pogodio sa 17 metara iz slobodnog udarca gredu.
Silni su protesti bili gostujuće klupe u 81. minuti nakon što je netko od Hajdukovih igrača igrao rukom unutar šesnaesterca, međutim sudac Kovčalija je odlučio da utakmica danas bude bez penala.
Da je sudac uistinu odlučio zaključiti utakmicu bez dosuđivanja penala, stigla je potvrda u 85. minuti, kada je nakon prodora Nikole Blaževića gostujući igrač igrao rukom. 
Ovaj puta nije bilo ničijeg  utrčavanja u teren u znak protesta.
Hajduk je mogao svejedno do pobjede u 90. minuti, ali je nakon odličnog prodora Nikola Blažević oklijevao na 5-6 metara i prilika je otišla u nepovrat.