Grad Vukovar sufinancira račune za vodu, struju, grijanje i odvoz kućnoga otpada, obiteljima s troje ili više djece do 16 godina starosti

Objavljeno: 04. 01. 2018.


PODIJELI:
Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava predstavio je novu pronatalitetnu mjeru za naknadu troškova stanovanja obiteljima s troje ili više djece do 16 godina starosti.

Grad Vukovar prvi je grad u Hrvatskoj koji sufinancira račune za vodu, struju, grijanje i odvoz kućnoga otpada i to do 6.300 kuna godišnje po obitelji. Cilj je ove mjere zadržavanje mladih obitelji na području Vukovara te podrška u odgoju više djece.

„Ovo je još jedna u nizu mjera kojima Grad Vukovar podržava osnivanje i zadržavanje mladih i višečlanih obitelji te vjerujemo kako će se uvođenjem prava naknade za troškove stanovanja olakšati financijsku situaciju navedenim obiteljima i smanjiti troškove za osnovne životne potrebe,” rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je mjera pozitivne prirode te da se njome nastoji olakšati život mladim obiteljima koje se nalaze u kritičnoj fazi kada imaju izrazito velike financijske potrebe, a tek započete profesionalne karijere – stoji između ostalog u obavijesti Grada Vukovara.