Gradonačelnik Mandarić najavljuje 2018.: Naknade za novorođenčad – za prvo i drugo dijete naknada će iznositi 1.500 kuna, a za treće i svako sljedeće 2 tisuće kuna – Niže cijene vrtića za samohrane roditelje, i obitelji s više djece – Više uskrsnice i božićnice za umirovljenike…

Objavljeno: 06. 01. 2018.


PODIJELI:
Grad Đakovo je u novom proračunu za 2018. godinu osigurao financijska sredstva za besplatne udžbenike učenika osnovnih škola, veće naknade za svu novorođenu djecu, sufinanciranje prijevoza učenika te studenata, veće naknade usmjerene umirovljenicima, kao i povoljnije cijene vrtića i jaslica. Isto tako, predviđena su veća izdvajanja za sport i kulturu, a uslijedit će i, po prvi put, „dolazak“ financijskih sredstava iz fondova Europske unije – piše Gradonačelnik.hr.

BESPLATNI UDŽBENICI I NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD OD 1 500 DO 2 000 KUNA

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić predstavljanjem najvećeg proračuna do sada koji iznosi 95.650.000 kuna, predstavio je i niz mjera iz programa socijalne skrbi. Iako je do sada  grad svim prvašićima financirao opremu za školu, i za to izdvajao do 100 tisuća kuna, od ove će godine za sve učenike osnovnih škola biti osigurani besplatni udžbenici, za što će biti izdvojeno 1,3 milijuna kuna.

  • Povećavaju se i naknade za novorođenčad – za prvo i drugo dijete naknada će iznositi 1.500 kuna, a za treće i svako sljedeće 2 tisuće kuna, što predstavlja povećanje za 500, odnosno 1000 kuna. Za ovu će mjeru u novom proračunu biti izdvojeno 500 tisuća kuna.
NIŽE CIJENE VRTIĆA, POVEĆANJE USKRSNICA I BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

  • Od sada će za samohrane roditelj1e cijene vrtića biti 20% jeftinije, a roditelji s više djece će za drugo dijete plaćati isto 20% nižu cijenu, dok će treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji biti oslobođeno plaćanja vrtića i jaslica.
  • S 500 tisuća kuna sufinancirat će se prijevoz učenika i studenata s područja grada Đakova
  • U novom proračunu osigurano je milijun kuna za uskrsnice i božićnice umirovljenicima – tako će umirovljenici sada dobivati 200, a ne 100 kuna koliko su dobivali do sada.
  • Na području grada Đakova sufinancirat će se prehrana za učenike, tako da će Osječko-baranjska županija izdvajati 70%, a grad Đakovo 30% cijene obroka – prenosi između ostalog Gradonačelnik.hr.