Gradonačelnik Marin Mandarić potpisao „Zaželi – program zapošljavanja žena“ vrijedan 9.757.863,20 kuna

Objavljeno: 31. 05. 2018.


PODIJELI:
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ vrijedan 9.757.863,20 kuna potpisao je danas gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić s ministrom rada i mirovinskog sustava mr. sc. Markom Pavićem na zajedničkom sastanku u Karlovcu.

Osim projekta Grada Đakova, samo je za pet do sada ocijenjenih projekata, prema odluci Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odobren maksimalno mogući iznos od gotovo 10 milijuna kuna.
Ovaj projekt Grada Đakova pod nazivom „Svi ZAjedno“ financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a provodit će se u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova. Na provedbi projekta, na određeno vrijeme od 30 mjeseci, bit će zaposlen voditelj projekta te dva administratora koji će pratiti sve aktivnosti projekta, a natječaj za njihovo zapošljavanje objavit će se već za nekoliko dana.
Projektom „Svi ZAjedno“ ostvarit će se i zapošljavanje 65 žena koje će kroz 24 mjeseca obavljati poslove potpore i podrške te brige o 260 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Đakova. Prilika je to da dugoročno nezaposlene i teško zapošljive žene svoj dugogodišnji boravak na tržištu rada konačno zamijene novim radnim mjestom na kojemu će im se omogućiti i dodatno usavršavanje, kako bi po završetku projekta bile što spretnije, osposobljenije i konkurentnije za neki novi i bolje plaćeni posao.

Projekt će donijeti višestruku korist našoj lokalnoj zajednici jer će i svaki korisnik usluge pomoći u kući ostvariti mogućnost nabavke besplatnih higijenskih potrepština za svoje potrebe u mjesečnom iznosu od 200,00 kuna. Kroz dvije godine provedbe projekta izdvojit će se za tu namjenu čak 1.248.000,00 kuna. Na taj način će se rasteretiti kućni proračun korisnika usluge, kojima će ovakva pomoć zasigurno dobro doći kao redoviti mjesečni dodatak na njihova primanja, što će posebice puno značiti našim umirovljenicima i staračkim kućanstvima koja ponekad nemaju dovoljno sredstava za svoje osnovne životne potrebe – stoji u obavijesti Grada Đakova.