GRADSKA ORGANIZACIJA SDP-a ĐAKOVO POZIVA GRADONAČELNIKA, PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA I SVE VIJEĆNIKE NA JEDINSTVENU ODLUKU DA SE, NA RADOST RODITELJA, OSIGURAJU BESPLATNI UDŽBENICI ZA ŠKOLARCE

Objavljeno: 04. 09. 2015.


PODIJELI:

udžbenici

Na prošlim sjednicama Gradskog vijeća Grada Đakova SDP-ovi vijećnici pokušali su dobiti odgovor na pitanje koliko gradsko poduzeće Univerzal i predsjednik Vijeća troše gradskog novca za (samo)oglašavanje i (naravno) nisu nikada dobili odgovor na spomenuto pitanje.

Evidentno je da na tjednoj bazi Goran Soldo, izmjenjujući u dopisima samo funkcije koje obnaša, samopromovira svoj lik.

Zadnji dopis kojim se oglasio navodi kako su „pripreme za postavljanje klizališta u Đakovu u tijeku te da valja napomenuti i kako je isti projekt pozitivnim ocijenio gradonačelnik Zoran Vinković, a u Univerzalu očekuju potporu gradskih vijećnika pri njegovoj realizaciji na radost svih Đakovčana i stanovnika okolnih mjesta“.

Lijepo je da u Gradu ima sredstava za klizalište koje će razveseliti naše najmlađe sugrađane. Sasvim sigurno, onda ima i sredstava za osnovne potrebe naših sugrađana – za kupovinu udžbenika za školarce.

Na tragu spomenutoga, a na radost svih roditelja školaraca osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, Gradska organizacija SDP-a Đakovo poziva gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i sve vijećnike na jedinstvenu odluku da se osiguraju o trošku Grada udžbenici za sve školarce u Gradu i svim prigradskim naseljima. Tako bismo se svrstali u skupinu gradova u Hrvatskoj koji nabavkom udžbenika brinu o svojIm najmlađima. A upravo to priliči Gradu koji je socijalno osjetljiv, koji razumije svoje građane i zna prepoznati bitne potrebe i pomoći.

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Đakova i Gradski odbor SDP-a Đakovo

Josip Matkov, Predsjednik Kluba vijećnika u GVGĐ

Dr.sc. Damir Tomić, predsjednik GO SDP-a Đakovo

 

.