GRADSKA VLAST JE PREPISALA STRATEGIJU KULTURNOG RAZVOJA, A DOKUMENTACIJA ZA KANDIDATURU ZA EPK NIJE BILA POTPUNA I TIME SE PONOSE?!

Objavljeno: 01. 06. 2015.


PODIJELI:

tomic

Činjenica da Grad Đakovo nije prošao u drugi krug kandidature za Europsku prijestolnicu kulture ne bi bila tragična da je gradska vlast dala sve od sebe.

Unatoč pristojnom ponašanju ministra Šipuša kada je pohvalio sve kandidate, unatoč opravdanjima koja će gradonačelnik smisliti, Đakovo je imalo najlošiju prijavu i nije zadovoljilo ni administrativne zahtjeve natječaja. To samo pokazuje koliko je gradska koalicija na čelu s Vinkovićem i Soldom nedorasla ozbiljnom poslu. Nisu u stanju ni ispuniti dokumentaciju u skladu s propisanim pravilima.

Nažalost, ovakav ishod potpuno je očekivan jer nisu bili u stanju ni Strategiju kulturnog razvoja napisati samostalno, već su istu prepisali od Osijeka i Karlovca. Jedino su očito u cijeloj priči bili sposobni prepoznati dobro strategiju koju će prepisati potom. I unatoč odgovorima koji bi mogli uslijediti, svi smo svjesni činjenica da su bez imalo srama priznali da je đakovačka strategija prepisana. A na taj način ne možemo očekivati neke pozitivne pomake u Gradu.

Veliki doprinos Nadbiskupije, ali i ostalih dionika bio je nažalost uzaludan. Gradska vlast bi morala ozbiljno raditi i biti svjesna svoje odgovornosti prema Gradu i Građanima, ne samo prema svojim stranačkim članovima i onima koji za njih dižu ruke u Vijeću.

Ili jednostavnije, neka se maknu i puste vođenje Grada onima koji su dorasli tome poslu.
Predsjednik GO SDP-a Đakovo,
Damir Tomić