Hajdučke priče u mjesecu srpnju

Objavljeno: 03. 07. 2022.


PODIJELI:

Nakon što je prošle godine (zbog poznatih okolnosti) napravljena u sedam dana potpuno nova ekipa, vodstvo Hajduka je već ove zime odredilo planove za završetak prvenstva.

Prioritet je bio stvoriti prije svega stabilnu ekipu koja će jamčiti sezonu bez stresova, ako se kojim slučajem ostvare želje koje svi sanjamo onda slagati ekipu za sam vrh pa što bude.

Snovi se rijetko ostvaruju, ali Hajdukovoj obitelji dogodio se drugi scenarij – ostvarenje želja.

 

PRIČA JE POKRENUTA DOLASKOM DIRIGENTA I PRVE VIOLINE

Već na samom početku dolazak dirigenta (Domagoj Ivić) i prve violine orkestra (Ljuban Ivić) iz Đakovo Croatie uzburkali su nogometnu javnost Đakovštine, a možete zamisliti kako je bilo među hajdukovim pukom.

Povratak Anđela Ivića nakon ozljede (medijski neatraktivan, ali Hajduku može jako puno dobroga donijeti) te dolazak još jednog vrhunskog pojačanja Marina Bikića iz Mladosti (Satnica Đ.) snove pretvaraju u sve ozbiljniju stvarnost.

Uz zadržavanje kostura ekipe iz prošle sezone, ako ništa drugo Hajduk je postao ozbiljna ekipa – jako ozbiljna.

Za Hajduk je glavni prijelazni rok do 31. srpnja, a do tada – BIĆE TOGA JOŠ!

POGLED IZA SEBE

Od događanja poslije završetka prvenstva klub je sudjelovao na Memorijalu za pokojnog Stipu Hrgu, dugogodišnjeg predsjednika NS Đakovo i velikog prijatelja Hajduka.

Bez lažne patetike, bila nam je čast sudjelovati na Memorijalu za velikog Stipu Hrgu.

POGLED NAPRIJED – TKO IZDRŽI TRČANJE SA MOMOM PRIČAT ĆE DJECI

Ono što je pred Hajdukom, prije svega je početak priprema (15. srpnja) prijateljske utakmice (nepotvrđene informacije govore o Dardi, Ratar (Piškorevci)…), a između utakmica trčanje sa Momom, tko ostane živ od igrača taj će moći pričati djeci kako je prošao spartanski trening.

MEMORIJAL JOZO I PERO JANKOVIĆ – SUSRET GENERACIJA

Malo dalji pogled u kolovoz.

Očekuje nas 5., 6. i 7. kolovoza Memorijal Jozo i Pero Janković uz sudjelovanje Budućnost (Gorjani), Vinogradar (Mandićevac), Zrinski (Drenje) i Hajduka kao domaćina.

Za Veliku Gospu (15. kolovoza – ponedjeljak) rezerviran je već tradicionalni Susret generacija – možemo slobodno reći, ako ste mlađi, dođite vidjeti tko je sve igrao u Hajduku.

Dan prije (14. kolovoza – nedjelja) prema najavama trebala bi se igrati prijateljska utakmica u Širokom Polju, najvjerojatniji protivnik je Ratar iz Piškorevaca.

Nakon toga dolazi kup (Hajduk ga ove godine igra) i početak prvenstva 28. kolovoza, ali o tome nešto više u drugom osvrtu.

Pred Hajdukom je prije svega rad, veliki rad – kakva nagrada će biti za uloženi trud to ćemo vidjeti.