Hajdukovi evanđelisti Ivan, Matej i Marko donijeli tri boda u Široko Polje

Objavljeno: 22. 10. 2017.


PODIJELI:

Hajduk se iz Viškovaca u utakmici 9. kola 2. ŽNL protiv domaćeg Radničkog vraća kući s pobjedom 3:2.

 

HAJDUK: Mario Ivić – Nikola Džambić – Nikola Blažević – Ante Perak – Marko Ljubić – Borna Blažeković – Alen Pitlović (Marko Zeko) – Ivan Ognjenović – Matej Veselinović – Stjepan Đambić (Josip Pavlović) – Marko Stražanac (Patrik Jelenčić)

PRVO POLUVRIJEME HAJDUK NIJE IMAO UDARAC U OKVIR GOLA
Hajduk i Radnički odigrali su prvo poluvrijeme bez izrazitih prilika. 
U 16. minuti domaćin je zaprijetio sa ruba kaznenog prostora, ali Mario Ivić bez problema brani. Do sljedeće prilike čekalo se gotovo 10 minuta, kada je opet domaćin zaprijetio, ovaj puta glavom sa 7-8 metara – lopta je otišla malo pokraj gola.

Širokopoljčani su imali prvu šansu u 26. minuti, ali Stjepan Đambić na 5-6 metara od gola ne uspijeva iskontrolirati loptu i lopta odlazi za malo preko grede.

Na samom isteku 45. minute domaćin je bio najbliže pogotku, ali glavom upućena lopta sa peterca Hajduka odlazi tik uz stativu gola Marija Ivića.

Hajduk u prvom poluvremenu nije imao udarac u okvir gola.

BLITZKRIEG HAJDUKOVIH EVANĐELISTA ZA 0:3
Spoznaja kako u prvom dijelu nisu pogodili ni jednom okvir gola kao da je razljutila Širokopoljčane.
Već u 47. minuti sve to popravlja Ivan Ognjenović udarcem sa 17-18 metara i Hajduk vodi 0:1.

Širokopoljčani su živnuli i jače stisnuli domaćina, a samo pet minuta poslije Matej Veselinović sa 35 metara pogađa pod gredu iznenađenog domaćeg golmana za 0:2.

Samo tri minute poslije opet je pokušao Matej Veselinović sa više od 30 metara, ovoga puta za malo pokraj gola.

Širokopoljčani ne staju, prodor Mateja Veselinovića lijevom stranom, idealan ubačaj na 5-6 metara od gola Radničkog, odakle loptu Marko Stražanac šalje za visokih 0:3.

DOMAĆIN SE VRAĆA U UTAKMICU, ALI BODOVI IPAK IDU U ŠIROKO POLJE
Izlaskom Marka Stražanca i pomjeranjem Mateja Veselinovića iz sredine u vrh napada kao da se raspala igra Širokopoljčana.

Nakon prekršaja u 65. minuti na 17 metara domaćin je imao slobodan udarac iz kojeg Vragolović majstorski pogađa preko živog zida za 1:3.

Dvije minute poslije prodor Kovača pred Hajdukov gol donosi potpuni povratak domaćina u utakmicu 2:3.

Igrači Radničkog definitivno su u naletu, i tko zna kako bi sve završilo da Mario Ivić nije izvadio ispod same grede loptu nakon udarca u 35. minuti.

Ipak do kraja osim silnih prijetnji domaćina nije bilo velikih prilika, osim bombe Alena Pitlovića sa 16 metara ali golman Radničkog sada se iskazao.

Tako su Ivan, Matej i Marko Hajduku ipak osigurali tri važna boda, da smo imali i četvrtog evanđelistu Luku možda se ne bi toliko strjepilo na kraju.