Haška presuda: Veliki (ne)uspjeh hrvatske diplomacije

Objavljeno: 01. 12. 2017.


PODIJELI:

MODES izražava zgražanje nad ovakvom  presudom hrvatskoj državnosti, hrvatskome narodu u cjelini, a pogotovo hrvatskome narodu na prostorima današnje BiH, te poziva hrvatsku vladu i predsjednicu da KONAČNO učine sve što se može učiniti na zaštiti hrvatskoga naroda koji će nakon ovoga vjerojatno doživjeti jednu od najvećih katastrofa u povijesti (a toga nam zbog tolikih „Juda“ i niske samosvijesti nikada nije manjkalo) i ovoga puta zauvijek biti izbrisan sa svojega tisućljetnoga prostora u BiH, jer je na nj i formalno sada „otvoren lov“. Ako se ništa ne učini!

Presuda je to poprilično očekivana, upravo zbog toga što već 3 predsjednička mandata u Republici Hrvatskoj Mesić i Josipović govorahu o hrvatskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu, i to, naravno, bez ikakvoga dokaza, i unatoč nevjerojatnim činjenicama da je RH u to vrijeme dok je navodno izvršila agresiju na BiH, i sama krvarila i bila dobrim dijelom okupirana, da je u to vrijeme brinula o više stotina tisuća muslimanskih (bošnjačkih) izbjeglica iz BiH, da je pomagala (protivničkoj?!?) Armiji BiH u naoružavanju i vojnoj obuci, da su u Hrvatskoj (sve besplatno također!) liječeni ranjenici Armije BiH, da je Hrvatska vojska oslobodila Bihaćku enklavu i tako spriječila neviđeni genocid u Europi nakon Bleiburškoga pokolja kad smo se također uzdali u pravednu i uređenu Europu… itd. itd.! I unatoč svemu tome, mantru o agresiji RH na BiH ponavljaju 2 bivša predsjednika RH u 3 uzastopna mandata, a tu se skladno priključuje i velika ministrica vanjskih poslova RH, kao i hrvatska kandidatkinja za mjesto glavnog tajnika(-ce) UN-a, – Vesna Pusić, ali i brojni drugi. I na sve to nitko ne reagira. Dapače, njihovi istomišljenici svi odreda bivaju nagrađeni raznim visoko plaćenim i utjecajnim pozicijama, često i veleposlaničkim mjestima, gdje će takvu „istinu“ širiti na račun hrvatske sirotinje po svijetu, guleći hrvatski narod gore nego krumpire, više onako kao ribu kojoj se vadi utroba… Hrvatske elite su odavno prihvatile tu tezu skovanu u mračnim vrletima dobro znanih velikosrpskih službi, hrvatski „mainstream“ mediji na svakom koraku trude se i danas oko sustavnoga rastakanja hrvatskoga bića i hrvatske državnosti, a pojedini novinari dobivaju i enormne plaće za te rabote, i to čak u državnim medijima, sve to manje-više podjednako čak i u vrijeme tzv. „državotvornoga“ HDZ-a! Na kraju krajeva, možda bi nakon što nam je međunarodna zajednica poslala više jasnih poruka u posljednje vrijeme (arbitražna presuda graničnog spora sa Slovenijom, INA-MOL, presuda Ratku Mladiću kojom se Srbija amnestira od bilo kakve odgovornosti za rat u BIH, te u konačnici ova sramotna presuda koja piše povijest drugačiju od one koju smo mi živjeli) bilo bolje da naše „institucije“ i naši diplomati na čelu s Plenkovićem ne rade ništa. Vjerojatno bismo bolje prošli!

Svakomu je valjda konačno jasno da je sud namjerno izabrao dan mitološkoga nastanka Jugoslavije (29. novembra) za izricanje osude hrvatskome narodu, jer su upravo Hrvati tobože uništili Jugoslaviju, što je – nažalost – daleko od povijesne istine. No, ruganju anglosaksonske politike hrvatskomunarodu očito nema kraja. A za to imaju i svesrdnu pomoć brojnih (državnih i privatnih) institucija i visoko plaćenih pojedinaca u RH kojima je glavni zadatak upravo polagano „kuhanje žabe“. Milošević se 1991. zaletio misleći da je „žaba“ gotovo skuhana, pa se hrvatska „žaba“ u posljednji trenutak ipak trgnula, narod se probudio od omamljenosti u ugodnome loncu gdje se voda polako zagrijava ne primjećujući kamo to sve vodi.

Ovim se putem prvenstveno obraćamo hrvatskome narodu da konačno otvori oči, da prepozna svoju situaciju i koliko se voda već ugrijala do te mjere da ljudi bježe čak i iz Hrvatske, a kamoli iz BiH odakle je preko 300 tisuća Hrvata već otišlo. Ako preko 300 tisuća blokiranih, preko 300 tisuća nezaposlenih, gotovo 500 tisuća branitelja, ili više stotina tisuća već izbjeglih poštenih Hrvata ne mogu već jednom izabrati kvalitetnu vlast koja će štititi njihove interese, koja će raditi za opće dobro ove napaćene zemlje, koja će također štititi i zastupati Hrvate diljem svijeta, a osobito u također matičnoj BiH, onda nas uskoro više neće ni biti!

Tzv. „euroatlantske integracije“ još jednom su razotkrile svoje pravo lice, jer jasno je kako ova presuda nema u sebi ništa pravnoga, pravičnoga, logičnoga, nego je isključivo POLITIČKA odluka. Kad je na Hrvatsku kretala JNA s golemim vojnim arsenalom desetljećima skupljanoga naoružanja, nas su goloruke predali njima na klanje, nametnuli su nam sankcije i zabranu kupovine oružja, odnosno zabranu bilo kakve obrane. Od njih se, valjda je konačno svima jasno, ničemu dobru i prijateljskomu ne možemo nadati. Hrvatska mora tražiti narode i države koji će nas poštivati, koji će cijeniti ukazanu pomoć i prijateljsku ruku, s kojima ćemo dijeliti zajedničke interese! A mnogi valjda konačno vide kako EU i njezine tzv. institucije to nisu! Ako ne vjeruju, neka samo provjere je li možda itko sudio nizozemskome bataljunu ili njegovim zapovjednicima koji su bili izravno ODGOVORNI za osiguranje Srebrenice, i mirno gledali četničko orgijanje i pokolj!

Pozivamo predsjednika vlade, posebno predsjednicu RH, neka ozbiljno razmisle o raspisivanju izbora, jer trenutne garniture i brojni provoditelji protuhrvatskih programa ne mogu voditi ovu zemlju i kreirati nacionalni vrijednosni, financijski i diplomatski program, a kamoli spasiti hrvatski narod od totalne katastrofe koja je već započela, a možda (!?) još ima vremena da je se zaustavi!

Ako itko to može, onda samo istinski predstavnici hrvatskoga naroda, predstavnici one pretihe većine koja se, nažalost, teško pokreće opijena svim mogućim medijima i ispiranjima mozga, brćka se omamljeno u svojemu loncu s toplom vodom, ni ne primjećujući da su oni zapravo ta žaba koju upravo netko kuha!

Hrvatski narode, zadnji je trenutak da otvoriš oči! Podne je prošlo, ali još se možda nešto može učiniti! Ili ćemo biti svoji ili nas – očito – neće ni biti! Za svaku legalno izabranu vlast, kao i za sve što ona učini ili ne učini, odgovoran je upravo narod, birači i ne-birači!

Moderna Demokratska Snaga – MODES