HSP: Nastavlja se iživljavanje HDZ-a na blokiranim hrvatskim građanima

Objavljeno: 31. 01. 2018.


PODIJELI:
Ako postoji tema na koju nitko u Hrvatskoj nije imun to je pitanje ovrha i blokiranih. To nas ne čudi kad znamo da se broj blokiranih građana Hrvatske u posljednjih 7 godina učetverostručio. Sa 77.911 s kraja 2010. godine popeo se na 322.783 koncem 2017. Dug se, pak, usedmerostručio. Sa 6,09 milijardi kuna popeo se na 42,8 milijardi kuna.

Osiromašene hrvatske građane dodatno boli činjenica što se nekima, posebice velikim poduzećima, olako brišu stotine milijuna duga, dok se sirotinju blokira zbog nekoliko stotina ili tisuća kuna koje zbog nakaradnog sustava višestruko nabujaju zbog čudno obračunavanih kamata i dodatno nametnutih troškova.

Poznata je izreka: „Ako neki problem ne želiš riješiti, imenuj komisiju“. Očigledno je da plavi dio nelustrirane UDBA-ške hobotnice (skraćeno: HDZ) uopće nema namjeru zaštiti blokirane i ovršene hrvatske građane. Tako ministar Bošnjaković najavljuje da će neka tamo skupina čudnovatih ljudi trebati godinu dana da sklepa novi Ovršni zakon.

Čak je i onima koji nemaju informacije „iznutra“ jasno da je za izradu prijedloga takvog zakona dovoljno svega nekoliko tjedana kvalitetnog rada male, ali stručne i kompetentne skupine autora.

Očigledno je da i sad (kad je s ovoga svijeta otišao – prema riječima Predsjednice – neprežaljeni humanist, a po mišljenju većine u Hrvatskoj – „kralj ovrha“ i jedan od krivaca za tužne sudbine desetina tisuća naših sugrađana) postoji preveliki interes raznih hijena i lešinara koji će se potući za ostavštinu „neprežaljenog humanista“.

HSP smatra da je riječ o još jednom potezu koji HDZ priprema za parlamentarne izbore – kad god oni bili. Nemojmo se začuditi ako vlastodršci nastave odgađati s donošenjem zakona koji može olakšati živote stotinama tisuća blokiranih. I onih koji će to tek postati.
Pitanje je samo da li će, kad do narednih izbora dođe, naši građani kazniti one koji se po njima sustavno iživljavaju ili ćemo i dalje morati trpjeti vlastodršce koji brinu samo o svojim interesima i o interesima svojih šefova u Briselu i Washingtonu – stoji na kraju priopćenja HSP-a, o problemu koji opterećuje mnoge obitelji u Hrvatskoj.