HSS: MINISTRE DA STE OTIŠLI, BILO BI KASNO

Objavljeno: 22. 02. 2015.


PODIJELI:

hss1

Dana 20.02.2015 je održana Tematska večer HSS-a u Osijeku povodom prezentiranja HSS-ovog programa za poljoprivredu „Poljoprivreda i selo za bolju i bogatiju Hrvatsku”.

Izvrsno posjećena tribina na kojoj je nazočilo  velik broj zainteresiranih članova i simpatizera HSS-a iz cijele Slavonije i baranje, ljudi koji su željeli poslušati što to HSS nudi u nadolazećem razdoblju te su poslušali prezentacije ravnatelja Josipa Kraljičkoviča, predsjednika stručnog vijeća OBŽ-a Maria Turalije i člana stručnog vijeća OBŽ Krunoslava Kovačića.

Na samom početku skupa  dobrodošlicu svim učesnicima zaželjeli su predsjednik GO HSS-a Osijek Dario hss3Soldić i predsjednik HSS-a OBŽ gosp. Zvonko Pongrac  koji se obratio skupu i ukazao na veliki problem iseljavanja mladih i netransparentno vođenje ministarstva poljoprivrede. , kao i lošu gospodarsku situaciju u OBŽ.

Ravnatelj gospodin Josip Kraljičković iznosi i prezentira program za poljoprivredu gdje ukazuje između ostalog ne postojanje srednjih gospodarstava u poljoprivredi, prezentira modele oprosta duga seljacima, plan i strategiju razvoja ruralnog područja , kao i podršku Hrvatskom poljoprivredniku kroz ujedinjavanje raznih službi koje su u Hrvatskoj aktivne, a po svom osobnom doprinosu ne doprinose pomoći i radu za što su u konačnici i osnovane. Ravnatelj naglašava ujedinjavanje svih agencija i njihovo maksimalno aktiviranje prema poljoprivrednicima i konačno pokretanje i maksimaliziranje Hrvatske poljoprivrede.

hss2Gosp. Mario Turalija predsjednik stručnog vijeća OBŽ-a u svom predstavljanju prezentira nove modele kreditiranja koje bi trebale imati za rezultat revitalizaciju Hrvatskih malih gospodarskih subjekata u poljoprivredi. Prezentirani modeli trebaju pokrenuti novu proizvodnju i naprviti totalnu reorganizaciju blokiranih i neaktivnih OPG-a i trgovačkih društava koje su zbog loših plasmana i kratkog perioda došle u financijsku krizu, te ukazuje na budućnost FGS-ova i fondova rizičnog kapitala kao jedan od glavnih pokretača gospodarstva u Osijeku i županiji.

Član stručnog vijeća OBŽ-a gosp Krunoslav Kovačić navodi problematiku poljoprivrede u stočarskom dijelu i ukazuje na dosadašnji statistički pad proizvodnje u stočarstvu, te u svojoj prezentaciju nudi neka riješenja za tu problematiku.

Kako smo mogli zaključiti iz razgovora,  svi nazočni su dali podršku programu HSS-a, te zaželjeli da se isti što prije odpočne primjenjivati, jer kako je rečeno ova vlada od seljaka želi napraviti kmeta koji će biti sluga velikima.

Mislimo da će Hrvatsko selo zažaliti dan kad je ova vlada preuzela vlast, bile su riječi većine seljaka, a poruka ministru Jakovini „Da ste otišli bilo bi kasno“

    Predsjednik HSS-a OBŽ

      Zvonko Pongrac