HSS PROZIVA: ZAPOŠLJAVANJE PO STRANAČKOM KLJUČU

Objavljeno: 20. 08. 2015.


PODIJELI:

BRANITELJI 2

Objavite podatke o broju isplaćenih plaća u ministarstvima, agencijama, ustanovama i državnim poduzećima na dan kad ste preuzeli upravljanje državom i na današnji dan! – prozivaju iz HSS-a Vladu RH, zbog kako navode zapošljavanja po stranačkom ključuČinjenice govore da je ova Vlada povećala broj ministarstava kako bi namirila gladna usta koalicijskih partnera sa 15 na 20 (Austrija ih ima 12).

HSS je upozoravao da je došlo do značajnog porasta zapošljavanja u državnim agencijama (preko 190 novozaposlenih u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi), u državnim tvrtkama i ustanovama (Hrvatskim vodama preko 100 novozaposlenih).

U Ministarstvu turizma ova Vlada zatekla je oko 90 zaposlenih, a sada ih ima 156. Kojom to matematikom prikazuju smanjenje za 6 umjesto povećanje za 66?!?
Sad nas žele uvjeriti da nisu zapošljavali po stranačkom ključu, a ova Vlada je jedino u tome bila uspješna.
HSS traži da Vlada objavi točan broj agencija, državnih poduzeća, ustanova i ministarstava s brojem isplaćenih plaća na dan kada su preuzeli upravljanje državom i na današnji dan – stoji između ostalog u priopćenju ŽO HSS-a Osječko-baranjske županije.