Ivanovci, Kuševac i Široko Polje najrazvijenija prigradska naselja!?

Objavljeno: 17. 11. 2017.


PODIJELI:
Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća osim što će se pamtiti po napuštanju sjednice “prave oporbe”, uz objavljene razloge nezadovoljstva, gotovo nezamijećeno prošla je informacija kako sva prigradska naselja nisu u istoj zoni za naplaćivanje komunalne naknade.

Osim što je Novi radio prenio riječi dojučerašnjeg predsjednika GV Gorana Solde kako će “naselja Kuševac, Ivanovci i Široko Polje imati veću naknadu”, to isto je Soldo potvrdio za Portal Široko Polje.

Goran Soldo, Novi radio:
“U odluci o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade se navodi kako će građanima biti niža naknada za negdje oko 6% što bi za domaćinstva značilo svega kunu do dvije mjesečno, dodao je Soldo .Usvajanjem toga prijedloga, naselja Kuševac, Ivanovci i Široko Polje imat će veću naknadu nego primjerice Budrovci, Piškorevci Novi Perkovci i drugi, što je nepravedno, zaključio je Soldo.”

Kako je odluka o zonama iz 2009. godine postavlja se pitanje, zar nije tako bilo i do sada?

 

Objašnjenje zašto su navedena tri sela stavljena u zonu gradskih četvrti potražili smo kod dogradonačelnika Antuna Galića.
Teško je dokučiti kakav to pogodniji položaj imaju Kuševac, Ivanovci i Široko Polje u odnosu na ostala prigradska naselja, a pogotovo bolju komunalnu opremljenost.

Članak 10.

            U Gradu Đakovu ovisno o pogodnosti položaja i komunalne opremljenosti određuju se četiri zone za naplaćivanje komunalne naknade.

Članak 11.

Za svaku pojedinu zonu iz članka 3. ove Odluke određuje se koeficijent (Kz) i to:                                              

            I           zona                1,00

            II         zona                0,75

            III        zona                0,60

            IV        zona                0,50

Nakon čuđenja i gotovo ne vjerujući da su prigradska naselja raspoređena u dvije različite zone, zamjenik gradonačelnika je obećao sve provjeriti.

Provjera zona za naplaćivanje komunalne naknade pokazala je da su uistinu Kuševac, Ivanovci i Široko Polje u 3. zoni -svrstani s gradskim četvrtima, dok su sva ostala prigradska naselja u četvrtoj zoni.

Ta odluka je donesena još na sjednici Gradskog vijeća iz 2009. godine.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić:

“Sramotno da je podjela prigradskih naselja na takav način podijeljena.
Zaduženja idu od 1.1 2018.
Do tada i tu nepravdu ćemo ispraviti.
Puno nelogičnosti.”

Stanovnike Kuševca, Ivanovaca i Širokog Polja nakon svega sigurno zanima koje su to njihove prednosti vidjeli tadašnji vijećnici, u odnosu na Piškorevce, Budrovce, Selce…