Izabrano novo vodstvo Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ za Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek

Objavljeno: 26. 02. 2018.


PODIJELI:
U petak, 23. veljače 2018. u prostorijama HSS – Hrvatske seljačke stranke Osječko-baranjske županije u Osijeku, održane su izborne skupštine Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Za predsjednika OB HSS-a „Hrvatski sokol“  Osječko-baranjske županije izabran je Damir Buljević, a Željko Kožul za predsjednika OB HSS-a „Hrvatski sokol“ Grada Osijeka, obojica dragovoljci Domovinskog rata i dugogodišnji aktivisti u organizacijama hrvatskih branitelja.

Potpredsjednici županijske organizacije OB HSS-a „Hrvatski sokol“ su:  Ivica Vanđa, Renato Bosak i Željko Kožul, tajnik je Ivan Nikolić, dok je blagajnica Silvija Lješnjaković.

Tom prilikom Damir Buljević je istaknuo važnost hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u daljnjem razvoju hrvatskog društva, naglasivši značaj njihova aktiviranja kroz braniteljsku organizaciju poput „Hrvatskog sokola“ u okviru političke stranke.

 


Okupljenim braniteljima obratio se i Zvonko Pongrac, predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije podsjetivši na aktivan rad asocijacija unutar HSS-a kao što su braniteljska „Hrvatski sokol“, organizacije žena „Hrvatsko srce“ i mladi, svi oni su krvotok HSS-a.

„Cilj organiziranog političkog djelovanja branitelja unutar HSS-a je njihovo aktivno sudjelovanje i doprinos u izgradnji i razvoju Hrvatske, pravedne, demokratske i prosperitetne države za onakvu kakvu smo se borili, a Organizacija branitelja „Hrvatski sokol“ štiti interese svih branitelja, te se zalaže za ostvarivanje njihovih prava kroz provođenje vlastitog programa rada i programa rada HSS-a.“, rekao je okupljenim braniteljima Pongrac.