Između Gorjana i Tomašanaca pronađene bombe

Objavljeno: 24. 01. 2018.


PODIJELI:
U prijepodnevnim satima 23. siječnja prilikom čišćenja smeća između Gorjana i Tomašanaca djelatnik je pronašao dvije ručne bombe.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, prilikom sječe drva između Mandićevca i Borovika, djelatnik je pronašao neeksplodirani topovski projektil.

Na mjesta pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombe i uništio projektil.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.