IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA KUD-a ŠIROKOPOLJAC: OVE GODINE UPITNA SMOTRA FOLKLORA”TEBI PJEVAM, POLJE MOJE ZLATNO”

Objavljeno: 22. 02. 2015.


PODIJELI:

kudskupština

Sinoć je održana Izvještajna skupština KUD-a Širokopoljac.

Uz članove kulturno-umjetničkog društva, predstavnike širokopoljačkih udruga i društava, kao gost na Skupštini bio je nazočan i predsjednik SAKUD-a grada Đakova Tomislav Vuković.

Kako to i priliči, sva radna tijela Skupštine podnijela su izvještaj o radu Društva u protekloj godini, osim toga Skupština je usvojila izmjene Statuta koje od ove godine zakonodavac zahtijeva od svih udruga i društava.

Upravni odbor KUD-a doživio je promjene, naime zbog bolesti razriješen je dužnosti dugogodišnji član Upravnog odbora Ilija Šušak, a na njegovo mjesto jednoglasno je izabrana Evica Ivić.

Predsjednik KUD-a Ivan Lončarević u svom izlaganju posebno se osvrnuo na dosta otežano financiranje u 2014. godini, kako se u ovoj godini očekuje još i manje dotoka novca u blagajnu Društva, tako će se i Društvo prilagoditi uvjetima koje će dozvoljavati financije u godini ispred nas.

Kako kaže predsjednik KUD-a jedan od većih izdataka je i smotra folklora "Tebi pjevam, polje moje zlatno", pa se stoga sve glasnije razmišlja da se ove godine napravi pauza.

Naravno da bi pojavljivanjem sponzora bilo sve lakše, ali kakvo je stanje oko nas, optimizam i nije nešto za što bi se mogli uhvatiti.

« od 12 »