JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U SVJETSKOM TJEDNU SVEMIRA 2015. U REPUBLICI HRVATSKOJ

Objavljeno: 07. 09. 2015.


PODIJELI:

svjetski tjedan svemira 2015 facebook

World Space Week Asocijacija je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, direktno podržana od strane UN Ureda za miroljubivo korištenje svemira (UN OOSA).

svjetski tjedan svemiraSvjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. – 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane pojedince, udruge, škole, fakultete i javne ustanove da nam se pridruže u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj.

WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2015. godinu je preporučena tema Discovery (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na nova otkrića i istraživanje svemirskih prostranstava, planeta u našem Sunčevom sustavu, asteroida i kometa kao i drugih zvjezdanih sustava udaljenih stotinama svjetlosnih godina od Zemlje koje istražujemo preko raznih svemirskih sondi i velikih teleskopa smještenih na površini Zemlje, ali i u svemiru.

Pozivamo Vas da svoje aktivnosti registrirate na službenoj stranici www.worldspaceweek.org gdje možete pronaći i dodatne informacije vezano za organizaciju događaja. Također Vas molimo da nakon odrađene aktivnosti na službenoj stranici objavite i izvještaj sa provedene aktivnosti, ali da ga pošaljete i nama na adresu e-pošte ured@worldspaceweek.hr kako bi izvještaj objavili i na našoj službenoj stranici na hrvatskom jeziku te na društvenim mrežama i poslali medijima.

prijedlozi aktivnosti za WSW 2015 g-1Slobodno se obratite na navedenu adresu e-pošte za bilo kakvu pomoć oko Vaše organizacije događanja u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira u Republici Hrvatskoj!

PRILOG: prijedlog aktivnosti za obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2015. u Hrvatskoj.

S poštovanjem, Danko Kočiš

World Space Week nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku

predsjednik udruge World Space Week Hrvatska

dkocis@worldspaceweek.hr

www.worldspaceweek.org

 

.