Jesenski korak za proljetni iskorak

Objavljeno: 22. 11. 2022.


PODIJELI:

Spustio se magloviti zastor na jesenski dio 2. ŽNL Đakovo. Iako su i igrači i vodstvo pomalo od svega umorni, osmjesi prevladavaju u Đakovačkoj 71A.

DO SAMOG VRHA LJESTVICE NI MAGLA SE NE DIŽE, POGLED JE ČIST – FALI NAM JOŠ 2-3 MAJSTORA SVIH PROFILA

Do samog vrha ljestvice ni magla se ne diže, pogled je čist, jasno se vidi put i rupice na tom putu koje treba popraviti kako bi se došlo do cilja.

Osobno mislim da nam fali još 2-3 majstora svih profila kako bi proljetna izvedba i konačan rezultat zadovoljili zahtjevan projekt, HAJDUK 2023./2024. – 1. ŽUPANIJSKA LIGA

Hajduk to može? 

Uvjeti su stvoreni (iz povjerljivih izvora to znam 😉 ), samo greške svesti na minimum.

SJAJNA STATISTIKA ŠIROKOPOLJACA

Uglavnom pogled prema naprijed su predviđanja i želje, realne ili ne, ali ipak još uvijek želje.

Osvrt na ono iza, mora nas ipak ispuniti ponosom.

Jedan poraz, dvanaest pobjeda, uvjerljivo najbolji napad sa 53 postignuta gola (drugi napad /Slavonija/P/ ima 37 golova), uvjerljivo najbolja obrana sa samo 8 primljenih golova (druga obrana/Slavonija/P/ 16 primljenih golova), dakle gol razlika +45, logično je da je iz Hajduka i najbolji strijelac lige – Domagoj Ivić sa 17 golova u proteklih 13 kola.

Uz brojne asistencije impresivna sezona alfe i omege današnjeg Hajduka, drugi strijelac ponosa Širokog Polja je naš bombarder Matej Veselinović sa 9 golova, a 7 golova je dodao i probuđeni Stjepan Pipa Đambić.

U napadačkoj igri Hajduk nije imao crvenih kartona, dok su zbog akumuliranih žutih kartona po jednu utakmicu izostali Antonio Mišetić i Matej Veselinović. Sa dva kartona se diče David Milić, Marin Bikić i opet Antonio Mišetić, dok po jedan žuti karton imaju Domagoj Ivić, Ivan Vinko i naš Anđelo Ivić, na opće iznenađenje ima samo jedan žuti karton.

ŠESTORKA SA PREKO 1000 MINUTA

Hajduk kroz brojke ne može se prikazati bez broja odigranih utakmica (minuta).

Ako računamo školski 13 kola po 90 minuta (iako bude toga i malo više) dobijemo 1170 minuta koje u Hajduku nije imao nitko.

Magičnoj brojci najbliži je Domagoj Ivić sa 1169 minuta.

Za igrače koji su nastupili u svim utakmicama redoslijed je ovakav:

1. Domagoj Ivić – 1169 minuta

2. Mario Ivić – 1158 minuta

3. Ljuban Ivić – 1149 minuta

4. Ivan Vinko – 1103 minute

5. Marijan Žeravica – 1072 minute

6. Nikola Blažević – 1044 minute

Pogled na šestorku između ostalog otkriva da treneri nisu štedjeli Žeru, niti su imali razumijevanje na godinu rođenja sa osobne karte.

Od najmlađih svi su u službenim nastupima upisali određenu minutažu, svi osim najmlađeg Ervina Horvata. Za nadati se da će proljetni dio sezone biti i Ervin nagrađen ponekim nastupom, iako njegovo vrijeme u Hajduku sigurno dolazi, 17 je tek godinica.