KOJI SU GRADOVI NAJVIŠE GRAĐANIMA OLAKŠALI PRIJEVOZ?

Objavljeno: 17. 03. 2016.


PODIJELI:

oskolodvor (1)

Kako bi smanjio cijene prijevoza građanima, Zaprešić je iz proračuna izdvojio 4,69 posto ili pak 207,07 kuna po glavi stanovnika. Slijede ga Imotski, Trlji, Kaštela, Sveta Nedelja, Varaždin, Zagreb, Gospić, Ilok i Klanjec.

Na prvom mjestu, sa 4,69 posto proračuna koji je išao za ovu stavku, plasirao se Zaprešić (gradonačelnik Željko Turk), koji je pak na drugom mjestu top deset liste kada se ovi troškovi analiziraju po per capita kriteriju (207,07 kuna po glavi stanovnika).

Na drugom mjestu, sa 4,55 posto proračuna izdvojenog za sufinanciranje prijevoza građanima plasirao se Imotski (gradonačelnik Ante Đuzel), slijedi Trilj (gradonačelnik Ivan Šipić), sa izdvojenih 3,18 posto proračuna, Kaštela (gradonačelnik Ivan Udovičić) sa 2,89 posto, Sveta Nedelja (gradonačelnik Drago Prahin) sa 2,43 posto te Varaždin (Goran Habuš) sa 2,41 posto. Iako je za prijevoz svojih građana izdvojio na desetke, pa i stotine puta više od ostalih gradova, s obzirom da raspolaže jednako toliko većim proračunom, Zagreb (Milan Bandić) se, kao što smo naveli, na ovoj listi nalazi na sedmom mjestu sa izdvojenih 2,23 posto proračuna.

Na osmom mjestu, sa 2,21 posto proračuna izdvojenog za prijevoz građana nalazi se Gospić (gradonačelnik Petar Krmpotić), na devetom je sa 1,95 posto Ilok (Zvonimir Dragun) a listu zaključuje i najmanji grad u konkurenciji – Klanjec (gradonačelnik Zlatko Brlek). Za prijevoz građana Klanjec je naime izdvojio 99.198 kuna, što je 1,64 posto ukupnog proračuna ovog grada – piše između ostalog gradonačelnik.hr.

.