Kome smeta Hajduk prepun Širokopoljčana?

Objavljeno: 07. 10. 2017.


PODIJELI:

Iako smo po preuzimanju kluba bili spremni da ćemo imati i problema, ali vrsta problema s kojima smo se mi susretali i nažalost susrećemo se i dalje – graniči sa zdravim razumom.

 

Nova uprava kluba nije uspjela ni sve konce pohvatati, a nadležnim tijelima je prijavljeno da rade netransparentno.

Točnije, prva prijava je bila 4. 8. 2017. s broja 097 705 5076 (naravno da taj broj više nije u prometu), a evo i sadržaja poruke:

“Dobar dan! Želim vas upozoriti na nepravilan rad nove uprave NK Hajduka, Široko Polje. Otkako su preuzeli vodstvo kluba od sredine srpnja, tamo se svakodnevno odvijaju nezakonite radnje, prodaja pića i hrane, te se održavaju razne zabave. Večeras pripremaju zabavu u sklopu sportskog objekta na otvorenom, gdje će biti nezakonita prodaja pića, neprijavljen skup, te neprijavljena glazba. Prinuđen sam pozvati inspektorat da večeras utvrdi nepravilnosti, a sljedeći  moj korak je obavijestiti Ministarstvo sporta RH: Nadam se da se razumijemo…
BIVŠI ČLAN UPRAVE, HVALA!”

Ovo pismo je poslano samo desetak dana nakon što je formirana nova uprava NK Hajduka!?

Bili smo zapanjeni.
Iako je već tada bilo mišljenja da sve objavimo, predsjednik kluba Pero Duspara je odlučio da se ipak ne ide u javnost. Mislilo se, sve će ostati na toj jednoj nebuloznoj prijavi, i konačno će se smiriti stanje oko kluba.

Međutim, čini se da Hajduk u kojem je više od 90% domaćih igrača nekome smeta.

Ovih dana stigla je još jedna prijava.
Odlučili smo u Hajduku reagirati i sa svime upoznati javnost.
Evo zadnjeg pisma:

“Dobar dan! Imamo ponovno pritužbe na nepravilan rad NK Hajduk Široko Polje, iz pouzdanih izvora doznajemo kako su do sada u manje od tri mjeseca povukli robe u vrijednosti dvadesetak tisuća kuna, neka pokažu gdje su ti ulazi robe, i na koji način to prodaju. Prošle nedjelje boravak u prostorijama kluba nakon domaćinske utakmice do jutarnjih sati, sinoć opet, iduću nedjelju opet planiraju. Toči se alkohol i prodaje hrana protuzakonito. Nas prošlu upravu su prozvali nesposobnima za vođenje kluba, a na taj lopovski način smo i mi mogli funkcionirati. Ovo nema veze sa sportom, tu profitiraju pojedinci, a ne klub. SRAMOTA.”

Neke stvari iz teksta teško je i komentirati, tek samo treba reći, klub djeluje javno i svima je dozvoljeno doći u klub – neka se svatko uvjeri kako se radi.

Zašto nekome iz Širokog Polja smeta Hajduk sa najvećim brojem domaćih igrača u zadnjih desetak godina?

Zašto je problem druženje igrača poslije treninga i utakmice?

Na treninzima imamo svakodnevno 15-ak igrača, gotovo sve mladići iz Širokog Polja. 
Zar nije i društveni interes odvlačenje mladeži iz kafića?

Ako to nema veze sa sportom, onda neka zatvore NK Hajduk!

NK Hajduk