KRALJIČAK: CIJENA ZAKUPA OD 300 – 700 kn/ha I LEGALIZACIJA POLJOPRIVREDNIH OBJEKATA ZA 1 KUNU

Objavljeno: 19. 06. 2015.


PODIJELI:

kraljičak

Zaokret u politici i pristupu prema poljoprivredi i selu, najavio je prve poteze ako bude ministar, na javnoj tribini u Viljevu doktor poljoprivrednih znanosti Željko Kraljičak, HDSSB-ov kandidat za ministra poljoprivrede.

Sadašnji ministar poljoprivrede ne zna svoj posao. Pokazujući trendove od prije, Kraljičak iznosi kako ni ostali ministri nisu znali svoj posao – prenosi STV.

Hrvatska mora reći, proizvodnja hrane znači temeljnu gospodarsku granu Republike Hrvatske, na njoj moramo graditi našu financijsku stabilnost i budućnost RH.

Bude li ministar Kraljičak najavljuje kako će se odmah uhvatiti u koštac sa zakupom poljoprivrednog zemljišta, gdje će ići s nižom cijenom zakupa od 300 – 700 kn po hektaru. Osim toga, vrlo važnom Kraljičak smatra i legalizaciju poljoprivrednih objekata koja za OPG-ove treba ići za samo 1 kunu.

Značajno rasterećenje poljoprivrede od poreznih nameta, dovelo bi do jačanja konkurentnosti domaćih proizvođača – rekao je između ostalog HDSSB-ov kandidat za ministra poljoprivrede na tribini u Viljevu, kako prenosi STV.