Kreću prosvjedi hrvatskih učitelja: Prvi već sljedećeg tjedna

Objavljeno: 22. 02. 2018.


PODIJELI:

Sindikat hrvatskih učitelja nezadovoljan je zastojem u pregovorima o granskim kolektivnim ugovorima za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Smatraju da Ministarstvo obmanjuje javnost tvrdnjama da je do tog zastoja došlo radi sporova između sindikata, a radi prekida, odnosno stanke u pregovorima, najavili su tri prosvjeda učitelja u ožujku.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja na jučerašnjoj je konferenciji za novinare izrazila nezadovoljstvo zastojem u pregovorima o granskim kolektivnim ugovorima. Kako kaže, prekid pregovora ili stanka u pregovorima, bez obzira koja se terminologija koristi, ‘ista je demagogija za nemogućnost ostvarivanja prava zaposlenika u osnovnim školama’.

Prvi prosvjed održat će se simbolično, 1. ožujka, drugi prosvjed 8. ožujka i treći prosvjed 15. ožujka i tako sustavno dok se situacija u Republici Hrvatskoj ne popravi, kazala je Šprem i dodala kako su pripreme za prosvjed ispred Ministarstva već gotove i prosvjed je prijavljen policiji.

Sindikat hrvatskih učitelja sindikat je radnika u osnovnim školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj i radnika Sindikata hrvatskih učitelja. Riječ je o najvećem granskom sindikatu u Hrvatskoj, koji okuplja preko 26.000 članova u oko 850 podružnica – piše između ostalog Srednja.hr.