KUD “Sklad” Đakovo, KUD “Zora” Piškorevci ” i ŽK “Certissa” Đakovo podijelili 36 000 kn

Objavljeno: 17. 03. 2018.


PODIJELI:
Gradonačelnik Grada Đakova donio je dana 16. ožujka 2018. godine Odluku o odobravanju sredstava po Javnom pozivu za jednokratne potpore udrugama tijekom proračunske 2018. godine.
Odluka se odnosi na udruge iz područja Kulture i umjetnosti, a ista  je donesena na prijedlog Kulturnog vijeća Grada Đakova.

Temeljem članka 23. Pravilnika o financiranju programa, projekata i javnih potreba sredstvima Proračuna Grada Đakova i članka 39. Statuta Grada Đakova Gradonačelnik Grada Đakova 16. ožujka 2018. godine donio je Odluku o odobravanju sredstava po Javnom pozivu za jednokratne potpore udrugama tijekom proračunske 2018. godine.

Sukladno prijedlogu Kulturnog vijeća Grada Đakova, ovom Odlukom Gradonačelnik Grada Đakova utvrđuje udruge kojima će se, sukladno prijavljenim projektima/aktivnostima do datuma 9. ožujka 2018. godine, na Javni poziv za jednokratne potpore udrugama tijekom proračunske 2018. godine iz područja Kulture i umjetnosti a) amaterska kulturno umjetnička društva – kulturno umjetnički amaterizam, dodijeliti financijska sredstva iz Proračuna Grada Đakova za 2018. godinu.
Ovom Odlukom utvrđuju se i iznosi sredstava koje će se dodijeliti udrugama za realizaciju njihovih projekata/aktivnosti.

Grad Đakovo financirat će provedbu projekata/aktivnosti u području KULTURE I UMJETNOSTI
a) amaterska kulturno umjetnička društva – kulturno umjetnički amaterizam u ukupnom iznosu 36 000 kn i to za sljedeće projekte/aktivnosti prijavljenih udruga:

1. KUD “SKLAD” ĐAKOVO – za projekt/aktivnost “ĐAKOVO PLEŠE” dodjeljuje se financijski iznos od 12 000 kn

2. KUD “ZORA” PIŠKOREVCI – za projekt/aktivnost KULTURNA MANIFESTACIJA “U SUSRET USKRSU” IVANIĆ GRAD dodjeljuje se iznos od 2 000 kn

3. KUD “ZORA” PIŠKOREVCI –  za projekt/aktivnost REDOVITI RAD 1.1. – 31. 3. 2018. dodjeljuje se financijski iznos od 2 000 kn

4. ŽENSKA KLAPA “CERTISSA” ĐAKOVO – za projekt/aktivnost ZA ŽENE OD SRCA – KONCERT KLAPE “ISKON” I KLAPE “CERTISSA” POVODOM DANA ŽENA dodjeljuje se financijski iznos od 20 000 kn.

Grad Đakovo će svim udrugama iz ove Odluke posebnim Ugovorima o jednokratnoj financijskoj potpori regulirati međusobne odnose – stoji između ostalog u obavijesti iz Grada Đakova.