Kuševac: Udruga “Želimo disati” dobila potporu gradonačelnika Mandarića

Objavljeno: 26. 05. 2018.


PODIJELI:
Kada prolazimo kroz Kuševac, na godinama nepodnošljiv smrad iz obližnjih farmi već smo navikli. Vjerujem da nema prolaznika za one 2-3 minute vožnje kroz naselje koji se ne zapita kako je živjeti ruku pod ruku sa takvim “mirisima”. Novoosnovana udruga “Želimo  disati” odlučna je potaknuti mještane Kuševca, ali i javnost da se konačno nešto napravi po tom pitanju.
Dajući podršku udruzi i njezinim opravdanim zahtjevima danas se oglasio i gradonačelnik Đakova Mandarić.

Grad Đakovo prije nekoliko mjeseci poduzeo je potrebne korake kako bi se ustanovio izvor neugodnih mirisa koji otežavaju život stanovnicima Kuševca. Oni su tada osnovali Inicijativni odbor za čist zrak, upozoravajući kako se smrad širi iz obližnjih farmi. Održali smo sastanak s kuševačkim Inicijativnim odborom, nakon čega smo pismenim putem zatražili sastanak s predstavnicima tvrtke Osatina grupa d.o.o. i tvrtkom Žito grupa čije se farme nalaze uz prigradsko naselje Kuševac, no nismo dobili nikakvu povratnu informaciju, odnosno nisu se odazvali našem pozivu. Svjesni da obje tvrtke zapošljavaju velik broj ljudi s našeg područja, namjera nam je bila zajednički doći do najboljeg rješenja i za jednu i za drugu stranu. Međutim, s druge strane naišli smo na šutnju. Isto tako, prije otprilike dva mjeseca na teren su izašli predstavnici Vodnogospodarske ispostave Biđ-Bosut, kako bi ustanovili što se slijeva u kanale.
Želim naglasiti da Grad Đakovo poduzima sve kako bi svojim sugrađanima i mještanima prigradskih naselja osigurao što bolju kvalitetu života. Pozivam sve nadležne inspekcije da izađu na teren i ustanove što je uzrok smradu koji se sve češće i intenzivnije javlja na području Kuševca. Podržavam i rad novoosnovane Udruge “Želimo disati” iz Kuševca, a Grad Đakovo i sve njegove službe na raspolaganju su svima koji se susreću s ovakvim i drugim poteškoćama – stoji u priopćenju za javnost gradonačelnika Marina Mandarića.

Udruga “Želimo disati”:
“Imamo podršku Grada Đakova i gradonačelnika Marina Mandarića. Nažalost, druga strana tradicionalno šuti! Sigurni smo da neće još dugo. I kako kaže gradonačelnik – službe Grada su nam na raspolaganju.”