Malonogometni klub Široko Polje

PODIJELI:

Nakon nekoliko godina nastupanja u KMNL Đakovačko-osječke nadbiskupije kao ekipa sv. Izidora, širokopoljski malonogometaši odlučili su osnovati klub kroz koji će moći ostvariti svoje ambicije.

 

Ako se zna da je kao registrirani klub ili udruga organizacijski puno lakše djelovati ideja je bila sasvim logična.

Sve predradnje prije osnivanja odradio je Inicijativni odbor, na čijem je čelu bio kao začetnik svih događanja oko MNK Robert Smješka.

Nakon što je sve pripremljeno i najavljeno, 26. travnja 2015. godine usvajanjem Statuta i izborom tijela Udruge postavljeni su temelji da Široko Polje bude bogatije za još jednu udrugu.

Za prvog predsjednika MNK Široko Polje izabran je Pero Duspara, dopredsjednik je Dalibor Mandić i za tajnika je izabran Robert Smješka. U kratkom obraćanju novoizabrani predsjednik Pero Duspara ukratko je upoznao prisutne s ciljevima i koji su prvi potezi nove Uprave. Na kraju se svima zajedno poželio puno sreće i što duži rad društva.

Kao što je i najavljeno, nije se sjedilo skrštenih ruku. Već za rujan 2015. godine organiziran je Memorijalni malonogometni turnir “dr. Vlado Horvat”, osim toga klub je pristupio uređenju malonogometnog igrališta na Bari i daljnjem natjecanju u Katoličkoj malonogometnoj ligi.

Prvi uspjeh MNK Široko Polje ostvario je vrlo brzo, u sezoni 2015/2016. zauzeli su drugo mjesto, dok je Mario Ivić proglašen za najboljeg golmana lige.

Uz to, stvorio se kostur ekipe od iskusnijih igrača, a dolaskom mlađih stvorila se kohezija mladosti i iskustva kao garancija dugovječnosti širokopoljačkog malonogometnog kluba.

MNK Široko Polje i danas sudjeluje u natjecanju KMNL, dok je malonogometni turnir prerastao u tradicionalni.