Mandarić: Tko ne plaća zakup, ide van sa zemlje i ona ponovno ide na natječaj!

Objavljeno: 25. 05. 2018.


PODIJELI:

Iako dežurna goruća tema, jučerašnja prezentacija Prijedloga programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za Grad Đakovo okupila je samo 15-ak poljoprivrednika.

No mali odziv nije ih priječio da glasno ukažu na ono što ih boli u dosadašnjoj raspodjeli državnih tabli, zahtijevajući da se “nepravdi i nezakonitostima stane na kraj”, a da se važeći ugovori u koje je takva praksa pretočena – raskinu. Prezentaciju je održao gradski Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, koji je i izradio Prijedlog programa, a koji je, rekla je njegova pročelnica Sanja Rogoz Šola, izrađen u zakonskom roku – do 9. lipnja – piše između ostalog Glas Slavonije.

RUČEVIĆ: POMOZITE DA SE ONIMA KOJI SU NEZAKONITO DOBILI ZEMLJU ONA ODUZME
Što je s onima koji su dobili zemlju, a nisu plaćali zakup? Dobili su potvrde da su platili, a nisu, to su kriminalne radnje! Jesu li ti slučajevi u postupku?! Pomozite da se onima koji su nezakonito dobili zemlju ona oduzme! – pozvao je Josip Ručević.

MANDARIĆ: TKO NE PLAĆA ZAKUP, IDE VAN SA ZEMLJE I ONA PONOVNO IDE NA NATJEČAJ
Tko ne plaća zakup i/ili ne poštuje gospodarski program na osnovi kojeg je dobio zemlju u zakup, ide van sa zemlje i ona ponovno ide na natječaj – poručio je gradonačelnik Marin Mandarić na negodovanje okupljenih na dosadašnju “zemljišnu” praksu i njene anomalije. “U igru” se, podsjećamo, uz jedinice lokalne samouprave vraća i DORH. U slučaju nepravilnosti prvo slijedi opomena, potom obavijest o raskidu ugovora, a ako korisnik nije ni nakon toga izišao iz posjeda, slučaj ide na DORH. Sadašnji zakupi, koji vrijede do 2035. i na čije se anomalije jučer ukazivalo, odnose se na zakup na 20 godina, a ugovori su potpisani 2015.