MANDARIĆ U ŠIROKOM POLJU: TRENUTNO SU MJESNI ODBORI STAVLJENI NA MARGINU I NE SLUŽE NIČEMU

Objavljeno: 18. 12. 2016.


PODIJELI:

Jučer je održan prvi od radnih sastanka TO HDZ-a Široko Polje s vrhom stranke iz Đakova predvođenim predsjednikom GO HDZ-a Marinom Mandarićem, s glavnom temom priprema za predstojeće lokalne izbore.

Za nas koji lokalno razmišljamo sigurno su to “posebniji izbori” od ostalih. Naravno da nas sve zanima što bi to drugačije išlo s drugim igračima na vlasti, da li bi iskorak bio nekoliko milja – da li bih ga uopće bilo – da li bih se zapostavila prigradska naselja, ili bi došlo do promjene tek u imenu.

Kada se već ukazala prilika, rado je slično pitanje upućeno i predsjedniku GO HDZ-a Đakova. Za njega je sigurno prerano govoriti o svemu, sigurno je da se as u rukavu čuva za poseban trenutak, međutim mi bi htjeli znati tako puno toga…

Evo što je prvi čovjek đakovačkog HDZ-a Marin Mandarić rekao sinoć, a mi ćemo se potruditi svim silama čitati između redova kako bi ipak otkrili barem smjernice programa.

Što Široko Polje, odnosno prigradska naselja mogu očekivati eventualnom pobjedom HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima?

“Naravno da o bilo kakvim detaljima ne mogu govoriti, jer predizborni program nije još gotov. Bilo bi odlično kada bi se što više članova uključilo u rad povjerenstva, pa tako i iz Širokog Polja.

Naši glavni prigovori i do sada prema Vinkoviću su odnosi prema mjesnim odborima. Mjesni odbori su stavljeni na marginu i ne služe ničemu. Svelo se na to da mjesni odbori jednom godišnje pošalju plan, prijedlog potreba, i opet on autonomno odlučuje što je kojem MO potrebno.

Konkretno Široko Polje, što ja znam gdje koji kanal ili most treba napraviti. zbog toga imamo MO, legalno i legitimno izabrano tijelo. Mjesni odbor će odlučiti hoće li prioritet biti kopanje kanala ili nekakva staza.

Ako su mogućnosti da Široko Polje (ili neki drugi MO) dobije 100, 200 tisuća ili milijun kuna, ideja je da se upravo mjesnom odboru kaže, vi recite na što će se ti novci potrošiti. Naći će se nekakav model i distribucija tih sredstava po prigradskim naseljima, jednako tako i gradskim mjesnim odborima.”