Među 141 najbolja nastavnika i dvije učiteljice iz Đakova – Mara Čar i Anica Glavina iz OŠ I. G. Kovačić

Objavljeno: 28. 01. 2018.


PODIJELI:
Priliku za napredovanje u zvanje mentora i zvanje savjetnika imaju svi nastavnici u osnovnim i srednjim školama. Da bi napredovali, moraju dokazati da svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Nove promocije Agencija za odgoj i obrazovanje održat će 9. veljače, a novu titulu time će steći 141 odgojno-obrazovni djelatnik.

Nisu samo učitelji i nastavnici ti koji ocjenjuju, već i oni sami, ponekada, bivaju ocjenjivani. Jedna od takvih situacija je i kada dobiju priliku napredovati u zvanje mentora i zvanje savjetnika. Tada im se ocjena dodjeljuje za metodičku kreativnost u podučavanju, primjenjivanje suvremenih oblika i metoda rada u poučavanju te postignuti rezultati u odgojnom radu s učenicima. Nastavnici koji žele napredovati trebali bi imati mogućnost osposobljavanja učenika za samostalno učenje i trajno obrazovanje te promicati ljudska prava i brigu za zdrav okoliš.

Najnoviju svečanu promociju odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika Agencija  za odgoj i obrazovanje održat će 9. veljače 2018. godine. Promocija će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a novu titulu ovom prilikom dobiva 141 odgojno-obrazovni djelatnik – piše između ostalog Srednja.hr.  

Među promaknutima su i dvije učiteljice iz đakovačke OŠ I. G. Kovačića, Mara Čar i Anica Glavina,  je li možda neki od vaših profesora među njima, provjerite u nastavku.

ABECEDNI POPIS ODGOJNO-OBRAZOVNIH RADNIKA PROMOVIRANIH U ZVANJE MENTORA I SAVJETNIKA