Međunarodni forum o recikliranju u poslovanju

Objavljeno: 30. 11. 2017.


PODIJELI:
Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomiji održat će se 6. prosinca, od 13 do 17 sati u hotelu Waldinger u Osijeku, na adresi Županijska ulica 8. Forum se organizira u sklopu projekta MOVECO u kojemu je TERA Tehnopolis konzorcijski parter i organizator foruma zajedno s Gradom Osijekom i HGK – Županijskom komorom Osijek. Projekt MOVECO financira Europska komisija programom Interreg, Danube Transnational Programme.

Sudionici foruma su proizvodne tvrtke, istraživačke organizacije, kreatori politika, poslovne potporne institucije te organizacije civilnog društva (tvrtke, akademska zajednica, politika i civilno društvo).  

Na forumu sudjeluju predstavnici iz 11 zemalja koji imaju aktivnu ulogu u promicanju primjene reciklaže u poslovanju. Forum je ujedno prilika za razmjenu iskustava sa zemaljama koje imaju dugogodišnje iskustvo i uvid u rješavanje izazova cirkularne ekonomije.

Sve veći ekološki problemi današnjice leže u neodrživom iscrpljivanju prirodnih resursa te načelu koje koristi linearna ekonomija „uzmi-koristi-baci“. Budućnost leži u cirkularnoj ekonomiji koja koristi načelo „uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“. Cilj je Europske komisije Strategijom za cirkularnu ekonomiju donijeti koristi za društvo, okolinu i ekonomiju – stoji u obavijesti Hrvatske gospodarske komore.

Za sudjelovanje na forumu potrebno se prijaviti putem sljedeće poveznice.