Milijun kuna više za županijske i lokalne ceste

Objavljeno: 06. 07. 2018.


PODIJELI:
Jučer je u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije održana 12. ovogodišnja sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. 

Između ostalog dvije su se točke sjednice Skupštine odnosile na promet Osječko-baranjske županije. Izmijenjen je Plan građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Županije kao i Financijski plan Uprave za ceste Osječko-baranjske županije. 
„Sagledavajući u ovom trenutku izvjesna ukupna financijska sredstva namijenjena za županijske i lokalne ceste te potrebe cestovne mreže županijskih i lokalnih cesta, predlažemo da se za redovito održavanje cesta u 2018. godini izdvoji iznos od 27.000.000,00 kn, odnosno milijun kuna više nego je to bilo predviđeno osnovnim planom. S ovim planiranim sredstvima nastojat ćemo zadovoljiti najosnovnije odredbe Zakona o cestama, Pravilnika o održavanju cesta i Zakona o sigurnosti prometa kako bi osigurali sigurnost prometovanja našim županijskim i lokalnim cestama. Predlažemo da se u Planu za 2018. godinu za izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta izdvoje financijska sredstva u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 kn što je povećanje za 1.500.000 kuna. S ovim sredstvima obnovit ćemo tri kilometra više županijskih i lokalnih cesta“ – stoji između ostalog u obavijesti Osječko – baranjske županije.